FOTO Oni su lani bili najbolji: Nives Radić i Roko Fržop županijski sportski laureati, ŽKK Vodice i JK Val najbolje ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što su krajem siječnja proglašeni najbolji sportaši grada Šibenika, došao je red i na dodjelu nagrada najboljim sportašima Šibensko-kninske županije u 2018. godini. Mjesto događanja opet je bilo šibensko kazalište, koje su osim sportaša ispunile i osobe iz javnog, političkog i kulturnog života. Organizator je po običaju bila županijska Zajednica sportova.

U još jednoj bogatoj i uspješnoj sportskoj godini žiriju nije bilo odabrati najbolje među njima. A na koncu je odlučeno ovako;

Najbolja sportašica u 2018. bila je Nives Radić, članica Kickboxing kluba Dalmatino. ‘Kraljica ringa’ sasvim zasluženo je dobila priznanje, jer iza nje je još jedna impresivna godina – okitila se titulom europske viceprvakinje, a tome je dodala i naslove državne prvakinje u low kicku i full contactu. Podsjetimo, Nives je proglašena i najboljom sportašicom grada Šibenika, tako da je ovo dupla kruna za nju.

Kao i na gradskim nagradama i ovog puta drugo mjesto zauzela je još jedna članica Dalmatina, Karmela Makelja, dok je treće mjesto zauzela Eleonora Borgin iz Jedriličarskog kluba Tijat.

U konkurenciji najboljih sportaša slavio je Roko Fržop iz BBK Orlov krug iz Vodica, a da je nagrada otišla u prave ruke govori podatak da ga je Hrvatski biciklistički savez proglasio najboljim hrvatskim juniorom u brdskom biciklizmu u prošloj godini. Njegov imenjak Roko Copić, član Jedriličarskog kluba Val, zauzeo je drugo mjesto, a treći je bio Frane Gabre iz Veslačkog kluba Dupin.

U Vodice  je otišla još jedna nagrada, u Ženski košarkaški klub Vodice koji je proglašen najboljom ženskom ekipom u županiji, a nagrađena je ekipa u sljedećem sastavu: Bruna Obratov, Ljubica Jozić, Martina Jurić, Zrinka Ivas, Antica Tabula, Barbara Vunić, Iva Vunić, Nina Ivešić, Bernarda Bašić, Petra Lena Skelin, Antea Čaleta Car.

Drugi najbolji ženski sastav u 2018. godini je onaj iz Plivačkog kluba Šibenik, a nagradu su zaslužile Ana Burazer, Martina Ševerdija, Marta Leković, Bruna Lokas, Marija Kardum, Emma Curavić, Gabrijela Roman, Anamarija Vukičević.

Bronca je pripala djevojkama iz Ženskom malonogometnog kluba Mirlović Zagora, i to ekipi u sastavu Karla Jonjić, Marica Korolija, Josipa Sučić, Anđela Rajčić, Marija Lovrić, Antonija Petković, Buga Slavica, Jasna Kolundžić, Laura Škvorc, Petra Rudić, Sara Marov Magdalena Perica, Klara Balatinec, Monika Maljak, Maja Angelovska, , Nina Nakić, Lucija Aleksić, Neda Rajčić.

Nagrada za najbolju momčad u prošlog godini otišla je Jedrilačarskom klubu Val, ekipi u sastavu Marko Smolić, Roko Copić, Luka Piasevoli, Marin Desabota, Martin Petković, Ante Jušić, Marin Golem, Simon Triva, Jakov Dabov, Damir Vukić.

Iza njih su se plasirali viceprvaci Hrvatske, juniori GKK Šibenika; Martin Klepo, Toni Nakić, Domagoj Šarić, Ivan Gulin, Martin Jelić, Marko Vlajić, Marin Tomić, Lovre Knežević, Josip Marin, Ivan Nerber, Ivan Šolić, Ivan Živković, Karlo Vrančić, Luka Skorić, Robin Josip Rajčić.

Treća najbolja momčad u županiji bila je prema odluci žirija BBK Orlov krug, i to u sastavu Roko Fržop, Josip Toljan, Martin Mijaljević, Ivica Mesarić, Joško Fržop, Ante Klarić, Nika Barišić, Maša Klarić, Nina Pelajić, Jurica Radulović, Lucija Gita Radulović, Marta Mesarić, Josip Pelajić.

Damir Lambaša iz KBK-a Dalmatino zasluženo je proglašen najboljim trenerom u prošloj godini, Teo Piasevoli iz JK Val zauzeo je drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Bori Vukoviću iz ŽKK Vodice.

I ove godine dodijeljena su posebna priznanja. Ona za zaslužne sportske djelatnike uručena su Miroslavu Vukušiću, Zlatku Juriću i Nenadu Amanoviću, dok su u kategoriji sportaša s invaliditetom nagrađeni Stipan Pešić, Alen Bračanov i Slobodan Vulić.

Za dugogodišnji rad u sportu te za promociju sporta Šibensko – kninske županije posthumno su nagrađeni Gordan Baraka, Božidar Bujas, Renato Vrbičić i Grgo Renje.

Povodom 80. godišnjice postojanja nagrađen je i Kuglački klub Šubićevac. Po tradiciji, i ovog puta dodijeljena su priznanja i onima koji dolaze, perspektivnim sportašima.

U ime svih nagrađenih zahvalio se Roko Fržop.

– Hvala svima koji prepoznaju našu trudi odricanja, što netko prepoznaje sav taj proliveni znoj, jer medalje i uspjesi ne dolaze preko noći. Ove nagrade dodatni su nam motiv da i dalje naporno radimo – kazao je mladi vodički biciklist i najbolji sportaš Šibensko-kninske županije u 2018. godini.


Pratite nas i na društvenim mrežama: