FOTO Mladi rukometaši Adriatica slave titulu prvaka 1.HKRL jug

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Rukometni klub Adriatic ima prvake. Naslovom najboljih okitili su se kadeti (2000. godište) koji su osvojili prvo mjesto u 1.HRKL jug. Time su potvrdili naslov jesenskih prvaka, iako je bilo gusto. Naime, nakon posljednjeg kruga, u kojem je šibenski klub izgubio od Dubrovnika (25:30) te pobijedio Metković (25:20), Adriatic i Dubrovnik imali su isti broj bodova, ali je zbog boljeg omjera u međusobnim susretima titula završila u rukama šibenskih rukometaša.

rk adriatic 7

Inače, spomenuti poraz od Dubrovčana bio je tek četvrti Adriaticov od 2015. godine.

rk adriatic 3

– Ova generacija vrlo vjerojatno na jesen će nastaviti natjecanje u kadetskoj konkurenciji, s tim da će dio ekipe, onaj kvalitetniji, biti priključen seniorskom pogonu koji imamo namjeru pokrenuti – kaže predsjednik Adriatica Ivan Nakić.

Dodao je kako klub od jeseni, po prvi put, također nastavlja natjecanja u kadetskim ligama za dječake 2002./2003. i 2004./2005. godišta (najbrojnija generacija u klubu sa 20 dječaka), a u Adriaticu namjeravaju prijaviti i kadetsko natjecanje za djevojke koje redovito treniraju na Meterizama.
rk adriatic 2
 – Klub je od 2012. godine, prvo pod imenom Obrtnik, a danas kao Adriatic, redovan u natjecanjima i trenutno broji 70 dječaka i djevojčica. Broj djece nastojimo povećati ali interes za rukomet u gradu je još uvijek slab, izuzev kada se igraju velika natjecanja. Da bi klub i dalje radio odlične rezultate potrebna je masovnost djece kako bi se mogle raditi selekcije koje su prijeko potrebne za postizanje što bolje kvalitete. Za daljnji napredak potrebni su nam i mnogo bolji uvjeti od onih koje imamo trenutno. U prvom redu to su financije koje nam iznose 30 tisuća kuna godišnje, što je premalo za bilo kakav razvoj, tim više što plaćamo dvoranu, a tu je i problem termina u dvorani, time više što pokrećemo seniorski pogon – kaže Nakić, kojeg, kao novog predsjednika županijskog saveza, veseli uspjeh vodičkih rukometaša koji su se plasirali u prvu ligu.
 – To je povijesni uspjeh rukometa kao sporta u Vodicama, ali i u županiji. Osim toga pokrenuta je i škola rukometa Čista Velika koja broji 50-ak djece. Imamo informaciju da se i ŽRK Knin također vraća u natjecanje iduće sezone. Još da šibenski bude potpomoognut i da se steknu bolji uvjeti rada rukomet bi se napokon mogao upisati kao jedan od većih sportova na karti grada i županije – ističe Nakić.
Za kraj kažimo da, iako je kraj sezone, RK Adriatic i dalje vrši upise novih članova, kojima su, ističu u klubu, osigurani odlični uvjeti rada, odnosno treninzi do četiri puta tjedno kao i natjecanje u ligama.
rk adriatic 5
Dodajmo i kako će klub u lipnju ugostiti viceprvaka Norveške s kojim bi trebao odigrati i  revijalne utakmice te potpisati sporazum o suradnji.

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: