Napravljen prvi korak prema Europskom prvenstvu

FOTO Mlade barakude autoritativne na otvaranju kvalifikacija u Šibeniku, Goleš zabio tri gola LitviFoto: Šibenski portal (Milan Balaban)
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatska U15 vaterpolska reprezentacija autoritativno je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje se igraju u Šibeniku. Mlade barakude u Crnici su u prvom kolu odmjerili snage s vršnjacima iz Litve i svladali ih s visokih 30:5.

Od samog starta bila je to jednosmjerna utakmica. Nakon prve dionice izabranici izbornika Davida Burburana, u čijem stručnom stožeru je i Šibenčanin Bruno Sabioni, vodili su 8:2, na poluvremenu je bilo 16:2, da bi u nastavku praktički poduplali prednost.

Gabrijel Burburan sa šest postignutih golova bio je najefikasniji u hrvatskim redovima, Galić i Bučević postigli su po četiri gola, dok je član Solarisa Lovro Goleš tri puta tresao mrežu Litvanaca. U sljedećem kolu Hrvatska igra protiv Nizozemske, koja je na otvaranju kvalifikacija odigrala 8:8 s Njemačkom. Vizu za Europsko prvenstvo koje će se u srpnju održati u Portugalu izvadit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz Šibenika.


Pratite nas i na društvenim mrežama: