Regata Mini kupa Dalmacije

FOTO Mlada Krkina garda pokazala u Splitu da klub iz Doca ne treba strahovati za svoju budućnostFoto: VK Krka

Mlada ekipa iz Veslačkog kluba Krka nastupila je proteklog vikenda na regati za Mini kup Dalmacije, prvom veslačkom natjecanju od ožujka. Prvotno je trebalo biti održano na jezeru Peruća, ali je zbog niksog vodostaja preseljeno na splitski Spinut. Inače, riječ je o natjecanju namijenjenom najmlađim kategorijama, kadetkinjama i kadetima, čiji se plasmani bodoju za ukupni poredak, dok oni stariji testiraju formu.

Nastupilo je više stotina natjecatelja iz devet dalmatinskih klubova, od Dubrovnika do Tisnog. Boje šibenske Krke branilo je 24 natjecatelja, a nekima od njih to je bilo prvo natjecanje uopće.

Filip Gligić i Mate Papak, jedina Krkina rimen posada (dvojac bez kormilara), u konkurenciji šest posada bili su četvrti, ali, kako kaže predsjednik Krke Dražen Crnogaća, malo više sportskog bezobrazluka i vjere u vlastite mogućnosti ne bi im škodilo.

Franka Zorčić koja bila je najbolja među starijim kadetkinjama ni ovaj put nije razočarala, bila je uvjerljiva na stazi.

– Franka je vrijedna kolegica i izvan staze, kad god treba pomoći je tu. Takve trebamo, hvala Franki i roditeljima koji su je takvom odgojili – pun je hvale predsjednik na račun svoje veslačice.

Katarina Lukić u svojo je prvoj utrci osvojila srebro u uzrastu mlađih kadetkinja, Filip Matešić je nakon dugotrajnog izbivanja zbog bolesti osvojio srebro kod mlađih juniora, Jakov Slavica, Šime Bilić, Toni Ivanda, Alberto Rossini i Lovre Tošić (kormilar) na svojoj su prvoj regati također uzeli srebro u mlađe kadetskom četvercu na pariće GIG.

– Oduševili su načinom, pristupom, zajedničkim zaveslajem, ma svime. Prvo mjesto izmako im je za samo šest desetinki, tako da je njihova izvedba za potpune početnike bila više nego uspješna – ističe Crnogaća.

Šime Slavica bio je drugi u skifu za mlađe kadete i od njega se u budućnosti, smatra predsjednik, ima što očekivati u budućnosti. U istojutrci Toni Braica zauzeo je četvrto mjesto. Šimi Grubišiću je također ovo bilo prvo natjecanje, a osvojio je srebro u uzrastu mlađih kadeta (2009.), Mario Budimir bio je treći u juniorskom skifu, baš kao i Sara Slugan i Marta Budimir u kategoriji mlađih juniorskih skifistica.

Duje Garma i Max Doodney zauzeli su peto mjesto u dvojcu na pariće za mlađe kadete,  baš kao i Ana Papak u skifu za juniorke. U disciplini dvojca na pariće mlađih juniora Krka je imala tri posade (Ante Grubišin i Frane Papak, Bartol Medić i Luka Bedrica, te Toni Poduriljko i Roko Rupić).

– Od njih najbolje možemo očekivati tek u godinama koje slijede. Naime, Anti, Bartolu i Luki ovo je bilo prvo natjecanje u životu, Frane se vratio u Klub nakon stanovitog izbivanja (taj povratak nas je jako razveselio), a ‘iskusniji’ Toni i Roko znaju i mogu više od trećeg mjesta kojeg su osvojili na subotnjoj regati – veli Crnogaća, koji se u ime kluba zahvalio roditeljima, ostaloj rodbini i brojnim prijateljima koji su po vrućem danu ranog ljeta došli iz Šibenika u Split bodriti svoje najmilije.

– Roditeljima posebno hvala i jer su svojoj djeci uopće dopustili nastup u uvjetima psihoze izazvane koronavirusom – istaknuo je.

Za kraj kažimo kako bi se iduća regata trebala održati narednog vikenda u Zagrebu. Riječ je o vrlo jakoj ‘Zagreb Open Regati’, na koju treneri Radečić i Krasić planiraju povesti nekoliko iskusnijih posada. Hoće li se regata uistinu i održati ostaje da se vidi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.