Regata Mini Kupa Dalmacije

FOTO Krkina mladost vratila se na Neretvu i osvojila brdo medaljaFoto: VK Krka
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Petnaest članova Veslačkog kluba Krka, predvođeni trenerima Jovicom Krasićem i Ivicom Banom, nakon nekoliko godina pauze ponovno je nastupilo na regati u Metkoviću, trećoj iz ovogodišnje serije Mini kupa Dalmacije. Kako su prošli pročitajte u osvrtu predsjednika Krke Dražena Crnogaće.

‘Rita Eva Ukić i Marijeta Slugan prva regata i prva medalja, ona brončanog sjaja. Njima dvjema najvažniji je zadatak bio uopće doći do cilja veslajući rijekom uzvodno. Svojski su se borile da se domognu cilja, u čemu su uspjele a da pri tome nisu puno niti griješile u tehnici i praćenju što je razlog  za veliko zadovoljstvo njihovim nastupom. Bravo cure, sad će sve biti barem psihološki, lakše.

Tara Doodney  prva je od naših izišla na start i tijekom utrke bila toliko brza da ju je kamera Veslačkog saveza Dalmacije (kojom se od ove godine snima i na FB VSD-a prenosi svaka utrka) uspjela uhvatiti tek u cilju daleko ispred suparnica. Naime, kamerom se pratila grupa, odnosno ostatak Tarine konkurencije da bi na kraju ispalo da je zlatna cura bila daleko ispred svih. Tara je nedvojbeno veliki potencijal i samo o njoj ovisi hoće li se razvijati prema vrhunskoj, ili prema rekreativnoj razini.

Šime Bilić i Marko Martinović drugi u redoslijedu nastupa posada Krke, a na kraju treći u dvojcu na pariće za starije (A) kadete. Zadnja rečenica u osvrtu na Tarin nastup potpuno se može primijeniti i na ovu dvojicu iznimno perspektivnih momaka.

Jakov Mikulandra drugi u utrci skifova A kadeta. Odličan nastup s razmjerno malim zaostatkom za vršnjakom iz Gusara Dujom Sirićem koji je po svemu pokazanom ove godine možda i najbolji skifista u svom uzrastu.

Lovre Tošić u svojoj grupi skifova za starije kadete zauzeo je drugo mjesto i pokazao da je već sasvim dobro ovladao veslačkom tehnikom, još da mu je dodati koji kilogram mase bilo bi još bolje.

Šime Grubišić bio je tek B-kadet, a već je prilično iskusan i zna što kad i kako treba napraviti. Snažno i žustro krenuo je od počeka, odmah se odvojio od konkurencije i tako veslao do samog kraja, a na kraju uvjerljivo prvi.

Marko Rossini B-kadet, ali godinu mlađi od Šime. Osvojio je brončanu medalju. Od njega se, kako bude rastao (i odrastao) tek očekuje napredak.

Franko Šarić i Niko Lucić prvi put zajedno u glatkom (regatnom) čamcu na jednom natjecanju. Do sada su pobjeđivali u školskom čamcu (GIG-jola), a sada su imali prilike vidjeti koliko je regatni čamac nestabilniji od onog školskog. Osvojili su brončanu medalju.

Filip Šarlija i Nikola Knežić te Bartol Medić i Tonko Bogdan – spominjemo ih zajedno iako su veslali u odvojenim skupinama discipline dvojac na pariće za mlađe juniore. Obje posade pokazale su uistinu dobro i u odnosu na konkurenciju dominantno  veslanje, što je puno važnije od zlatnih medalja koje su osvojili.

Što na kraju reći? Zadovoljni smo napustili Metković i gostoljubive domaćine jer je i ova regata pokazala koliko je potencijala u šibenskoj veslačkoj mladosti, a također i koliko je već trenerskog rada uloženo kako bi se njihov potencijal počeo pravilno razvijati. Kad ‘metkovskoj skupini’ pridodamo (veću) skupinu onih koji su ostali u Šibeniku, onda se s pravom možemo nadati najboljem u godinama koje slijede. Doduše, ne treba zaboraviti da će se nešto pitati i sportske prijatelje izvan staze, a konkurente na stazi. Naime, od Baranje preko Zagreba i Rovinja, pa dalje prema jugu do Dubrovnika, puno je izuzetno talentirane hrvatske veslačke mladosti i svi vrijedno rade. Kad je o radu i talentu riječ, na dan kad se održavala regata u Metkoviću, Roko iz Splita i Davor iz Zagreba osvojili su u dvojcu na pariće brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Minhenu na čemu im od srca čestitamo’, zaključio je svoj osvrt Dražen Crnogaća.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.