Više

  Odličan nastup na splitskoj regati

  FOTO Krkaši i Krkašice u velikom stilu otvorili Kup Dalmacije, odličja im dijelio zlatni hrvatski olimpijac

   

  U Splitu je održana prva od šest regata ovogodišnjeg Kupa Dalmacije, u kojem se natječu veslačice i veslači iz 11 dalmatinskih klubova. Među njima su, jasno, i oni iz Veslačkog kluba Krka, koji su bili vrlo brojni na splitskoj regati. Kako su prošli pročitajte u uvijek zanimljivom i iscrpnom izvještaju predsjednika kluba Dražena Crnogaće.

  Matija Diklić, Luka Papak,Lovre Palinić, Luka Leon Batinica i Marijeta Slugan (korm.), disciplina GIG za mlađe kadete: Prva utrka u životu i odmah zlatne medalje za polaznike Krkine škole veslanja ispred vršnjaka iz Splita, Zadra, Makarske i Kaštela. Itekako vrijedno je istaći da su Matija, Luka, Lovre, Leon i Marijeta zaslužena odličja primili iz ruku veslačkog vanzemaljca Valenta Sinkovića.

  Šime Grubišić, samac za mlađe kadete: Šime je već rutiner na domaćim veslačkim stazama, zlatna medalja i naizgled laka pobjeda za koju se ipak trebalo pomučiti, doduše više na treninzima, nego na samoj utrci.

  Lovro Papak, Vice Morić, Vice Alfier, Ivano Zorica i Lovre Tošić (korm.), GIG za starije kadete: Ono što smo gore napisali za Matiju & Co. važi i za ovu posadu – prvi put na utrci i odmah zlatni, ali ono što nas veseli nisu (samo) te zlatne medalje koliko saznanje da u obje posade ima vrlo talentiranih i radišnih momaka.

  Jakov Slavica, Franko Dobra, Filip Šarlija i Nikola Knežić, četverac na pariće za mlađe juniore: Zlatna medalja zaslužena u izvrsnoj utrci izvrsnih mladića koji su s svojih 15-16 godina već poprilično iskusni, ali tek ove godine trebaju naznačiti što se od njih može očekivati u godinama koje slijede.

  Gabrijel Mečev i Marko Rossini, dvojac na pariće za mlađe kadete: Srebro za naše dječake Gabrijela i Marka koji su se svojski borili s konkurencijom i nisu odustajali do samoga cilja.

  Tara Doodney, samac za mlađe kadetkinje: Ovog puta drugoplasirana, ali skrećemo pozornost kako je uistinu riječ o veslačkom dragulju s kojim treba raditi i kojeg vrijedi čekati.

  Vito Jakoliš, samac za starije juniore: Srebro za snažnog momka Vitu koji će Krki i te kako trebati u osmercu 2023. godine.

  Jerko Petrović, Franko Šarić, Lovre Tošić i Jakov Mikulandra, četverac na pariće za starije kadete: Treće mjesto i brončana medalja. Što reći osim da se i ovdje radi o vrlo perspektivnim mladićima koji će zasigurno izrasti i vrijediti i za međunarodne oglede.

  Duje Garma, Marko Martinović, Šime Slavica i Max Doodney, četverac na pariće za mlađe juniore: Brončana medalja, odlična utrka, za prvoplasiranima (‘ljutom’ konkurencijom, ali i prijateljima iz vlastitog kluba) zaostali su 7,5 sekundi. Za Duju i ekipu važi geslo ‘kad bude više mišića bit će i sjajnijih medalja’.

  Nikola Dobre i Alberto Rossini, dvojac na pariće za mlađe juniore: Brončana medalja, ono što je napisano za Jerka i društvo vrijedi od riječi do riječi i za Nikolu i Alberta, a koliko će napredovati ovisi samo o njima.

  Bartol Medić i Tonko Bogdan, dvojac na pariće za juniore: Četvrto mjesto za dva uistinu vrijedna momka, bronca im je izmakla za devet desetinki sekunde i to samo zato jer su se kasno sjetili da barem u zadnjih 100 metara treba podići broj zaveslaja.

  Sara Slugan, samac za starije juniorke: Četvrto mjesto naše talentirane Sare ostvareno u srazu s trenutno tjelesno jačim konkurenticama.

  Aurora Lučev, samac za mlađe juniorke. Četvrto mjesto za samozatajnu djevojku kojoj ne nedostaje upornosti.

  Marijeta Slugan i Rita Eva Ukić, dvojac na pariće za mlađe kadetkinje: Djevojčice koje su (kao i naše ostale cure) ukras i dobre duše kluba. Ovog puta bile su pete, ali u njihovom uzrastu plasmani ionako nisu važni!

  Toni Ivanda i Marin Trzin, dvojac na pariće za mlađe juniore: Na kraju peti uz napomenu da se radi o novoformiranoj posadi u kojoj je Marinu ovo bila prva regata u životu, obojica će zasigurno napredovati jer za to imaju sve preduvjete.

  Marta Budimir, samac za starije juniorke: Šesto mjesto s kojim Marta zasigurno nije zadovoljna jer ona svakako može bolje.

  Nikoleta Grubišić, samac za mlađe kadetinje: Djevojčica koja je na mirnoj površini mora u uvali Spinut imala veslačko krštenje. Došla je do cilja što joj je i bio zadatak.

  Zaključno, može se reći kako treneri Milan Radečić i Jovica Krasić rade mukotrpan, ali i sjajan, posao s novim generacijama Krkašica i Krkaša. U Splitu je osvojeno ukupno deset medalja i to četiri zlatne,  tri srebrne i tri brončane, Krka je osvojila naslov najuspješnijeg kluba u uzrastu mlađih kadeta i ukupno treće mjesto među 11 sudjelujućih klubova. Međutim, više od navedenih odličja zaljubljenike u Šibenik i šibensko veslanje može radovati činjenica da je i ova regata pokazala kako se u Krkinu sviću svake godine iznova nadolijeva vrhunsko ulje! Kad već spominjemo vrhunsko ulje valja reći da je ŠI- ekspedicija u Splitu bila oslabljena za tri njegove sjajne kapi koje bi ukupan broj medalja svakako povećale. Naime, opravdano nisu nastupili Franka Zorčić, Niko Lucić i Nato Alfier, zaključio je svoj izvještaj Crnogaća.

  Dodajmo kako će se iduća regata Kupa Dalmacije održati 27. ožujka u Šibeniku 27. ožujka, na regatnoj stazi u Zatonu pa stoga već sada pozivamo sve zainteresirane do posjete natjecanje mladih u sportu koji je Hrvatskoj donio toliko europskih, svjetskih i olimpijskih medalja.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Udruga ‘Žene kosovske doline’ iz Biskupije slavi deseti...

  Udruga Žene kosovske doline iz Biskupije slavi deseti rođendan. Obilježen je prigodno - konferencijom u Studentskom domu fra Lujo Marun na kojoj su predstavile...

  Narodna knjižnica Knina nabavila raritetne primjerke časopisa La...

  Narodna knjižnica – Knin nabavila je vrijedne i vrlo raritetne časopise 'La Dalmazia Descritta' izdane 1846 i 1847. godine u Zadru, autora dr. Francesca...

  Srpanj na Martinskoj je rezerviran za ljubitelje plesa...

  OZaštićeni prirodni rezervat Martinska, s kojeg iz ugode debelog hlada borova puca pogled na suncem uvijek okupani UNESCO-v grad Šibenik, bit će 14. i...

  Župljani iz Vodica hodočastili na Okit

  Župljani iz Vodica i gosti iz susjednih župa, tradicionalno su na Četvrtu korizmenu nedjelju, 19. ožujka hodočastili na Okit, moleći od podnožja do vrha...

  NAJNOVIJE

  Udruga ‘Žene kosovske doline’ iz Biskupije slavi deseti rođendan

  Udruga Žene kosovske doline iz Biskupije slavi deseti rođendan. Obilježen je prigodno - konferencijom u Studentskom domu fra Lujo Marun na kojoj su predstavile...

  Narodna knjižnica Knina nabavila raritetne primjerke časopisa La Dalmazia Desritta

  Narodna knjižnica – Knin nabavila je vrijedne i vrlo raritetne časopise 'La Dalmazia Descritta' izdane 1846 i 1847. godine u Zadru, autora dr. Francesca...

  Srpanj na Martinskoj je rezerviran za ljubitelje plesa i elektronike

  OZaštićeni prirodni rezervat Martinska, s kojeg iz ugode debelog hlada borova puca pogled na suncem uvijek okupani UNESCO-v grad Šibenik, bit će 14. i...

  Župljani iz Vodica hodočastili na Okit

  Župljani iz Vodica i gosti iz susjednih župa, tradicionalno su na Četvrtu korizmenu nedjelju, 19. ožujka hodočastili na Okit, moleći od podnožja do vrha...