Novi seniorski bodovi za mladog 'Divovca'

FOTO Josip Teskera osvojio srebro na prestižnom Croatia OpenuFoto: ŠP

Mladi kninske taekwondoaš Josip Teskera ostvario je još jedan sjajan rezultat. Član TKD kluba DIV Knin osvojio je srebro na prestižnom 25. izdanju Croatia Opena, najvećem međunarodnom taekwondo turniru u ovom dijelu Europe sa G-1 statusom, koji je u Zagrebu okupio svjetsku kremu ovog sporta. Nastupilo je ukupno oko 1.200 natjecatelja u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj kategoriji, a u onoj Josipovoj, seniorskoj, za bodove se borilo 400 natjecatelja. A osvajanjem naslova viceprvaka mladi ‘Divovac’ skupio ih je lijep broj.

Teskera je kao treći nositej bio slobodan u prvom kolu, da bi u drugom prekidom bio bolji od  predstavnika Norveške. Uslijedila je dramatična borba s Talijanom, u kojoj je Josip gubi i onda izjednačio u zadnjim sekundama. Odlučivala je zlatna runda koju je Josip dobio s dva udarca šakom. U finalu ga je čekao predstavnik Nigera, Josip je pružio dobar otpor, međutim nedovoljno za pobjedu. Srebro je Teskeri donijelo šest bodova i trenutno na svjetskoj rang listi zauzima 64. poziciju, dok se na onoj olimpijskom nalazi na 148. mjestu.  
Dodajmo kako je prvog dana Croatia OPena nastupila i Kristina Jakovljević koja je poražena u prvom kolu. Iza nje je, međutim, odlična sezona o čemu svjedoči treće mjesto u Europi i prvo mjesto u Hrvastkoj, kao i drugo mjesto na President kupu u Turskoj i prvo mjesto na Albania Openu 2019.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.