FOTO Hrvatska srušila Rusiju i umarširala u Moskvu, u polufinale Svjetskog prvenstva!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva! Tamo smo se probili preko domaćina Rusije, nakon još jedne drame, nakon još jedne lutrije jedanaesteraca. Njemačka, Argentina, Brazil, Španjolska već su otišli kući, Talijani i Nizozemci nisu se ni plasirali na Mundijal. A  mi? Mi smo među četiri najbolje reprezentacije na svijetu. I ne mislimo stati na tome. Sljedeći su Englezi, u srijedu, u Moskvi.

vatreni 1

Dalić je izveo vrlo hrabru, napadačku postavu. Iza isturenog Mandžukića postavio je Kramarića, na krilima Perišića i Rebića, u vezi Modrića i Rakitića. Obrana je bila standardna, s Lovrenom i Vidom na stoperskim, te Vrsaljkom i Strinićem na bekovskim. Na golu, jasno, Subašić. Sam početak pripao je Rusiji, onda je Hrvatska ipak počela igrati bolje, ali ništa ekstra. A onda je domaćin poveo, u 31. minuti, lijepim golom Denisa Čeriševa, svog najboljeg strijelca na prvenstvu. Kratko je, međutim, trajalo slavlje Rusa, svega osam minuta. Dok je redatelj TV prijenosa u slow motionu pokazivao kako predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u loži čestita ruskom premijeru Medvedevu, Vatreni su složili situaciju. Strinić je oduzeo jednu loptu i gurnuo je naprijed za Mandžukića, koji se probio u šesnaesterac i onda sjajno ubacio za Kramarića koji je loptu glavom sproveo u mrežu.

U drugom poluvremenu Hrvatska je izgledala puno bolje i stvorila nekoliko dobrih prilika i poluprilika. Najbolja je bila ona Perišića kada je naš krilni igrač pogodio vratnicu. Ubrzo nakon toga Perišić je izašao, a ušao Brozović, nešto kasnije umjesto Strinića je ušao Pivarić, a u 88. minuti Kovačić je zamijenio Kramarića. Rezultat se, međutim, nije mijenjao, i ponovno se ušlo u produžetke. I u njima nova drama. U 100. minuti Vida je bacio Hrvatsku u trans, dovevši nas u vodstvo.

vatreni domagoj vida 2

Međutim, Rusi su u 115. minuti odgovorili na isti način, golom glavom nakon  prekida, a strijelac je bio Fernandes. Ostalo je 2:2 i pristupilo se novoj lutriji jedanaesteraca. I iz nje smo izašli kao pobjednici. A nagrada je polufinale Svjetskog prvenstva.

Pobjeda Vatrenih burno je proslavljena diljem Hrvatske, pa tako i u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. Dijelić tog slavlja pogledajte u priloženim video zapisima.

 

 

 

 

(foto: Fifa)


Pratite nas i na društvenim mrežama: