FOTO Dok je veći dio igrača Šibenika čekalo prozivku, u susjednoj sobi vodili su se teški pregovori

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Današnja prozivka na Šubićevcu uoči početka priprema za novu sezonu 2.HNL pretvorila se u pregovaračku situaciju. S jedne strane predsjednik uprave HNK Šibenika Novica Ljubičić i član Nadzornog odbora Ivica Protega, s druge desetak igrača; Maleš, A.Živković,P. Stanić, I. Stanić, Pecolaj, Fuštin, Maretić, Vukorepa, Roca, Imširović i Celić.

nk sibenik prozivka 100717 10

Prozivka je bila zakazana za 18.30 sati, ali dok su novinari, fotografi, stručni stožer te ostali igrači čekali u konferencijskoj sali da počne, u susjednoj kancelariji trajali su teški pregovori oko neisplaćenih plaća. Navodno je igračima jedna  od zaostalih plaća trebala sjesti jutros, ali kako nije, nisu se htjeli pojaviti na prozivci, odnosno trenirati.

nk sibenik prozivka 100717 1

nk sibenik prozivka 100717 9

nk sibenik prozivka 100717 2

Nakon nekih sat vremena ‘pobunjenici’ su izašli iz ureda i otišli izvan klupske zgrade. Kako su zaključili novinari, na konzultacije. A onda su se nakon nekih 15-ak minuta vratili i priključili se ostalim igračima na prozivci. Odlučili su, naime, popustiti nakon što su dobili obećanje da će im se do kraja idućeg tjedna uplatiti jedna plaća.

nk sibenik prozivka 100717 12

nk sibenik prozivka 100717 13

Uslijedio je kratak sastanak svih igrača i stručnog stožera (bez prisustva medija), a onda i prvi trening.

nk sibenik prozivka 100717 14

nk sibenik prozivka 100717 17

Nitko od pobunjenih igrača nije htio dati izjavu novinarima. Novica Ljubičić jest.

– S obzirom da sam u odlasku, da mi mandat u upravi istječe početkom kolovoza, provodim samo neke tehničke stvari koje mi je zadao Nadzorni odbor. Momcima sam prenio obećanja koju su meni došla, a to je da će sponzor koji će doći osigurati sredstva iz kojih kojih bi se krajem sljedećeg tjedna trebati isplatiti jedna od tri zaostale plaće – kazao je Ljubičić i nastavio:

nk sibenik prozivka novica ljubicic 100717 15

nk sibenik prozivka 100717 18

– Žao mi je pojedinih mladih igrača. Petorica njih, neću im spominjati imena, za koje su zainteresirani pojedini menadžeri i klubovi, požalili su mi se da su u sve ovu uvučeni, da su pristali na sve iz kolegijalnosti prema svojim prijateljima iz svlačionice. Ti momci žele igrati i trenirati, ali mi je žao da neki stariji igrači vrše takve pritiske na njih, da padaju pod utjecaj onih koji se vjerojatno neće nikada prodati, kojima je u Šibeniku najbolje. Nadzorni odbor donio je odluku da svi koji žele mogu otići, ali klub ne može nitko ucjenjivati. Prihvaćamo obaveze, platit ćemo sve što se treba platiti. –

nk sibenik prozivka 100717 19

Što se tiče ambicija, Ljubičić je kazao:

– Osnovni je cilj sačuvati klub, da se ne ugasi, da ne ode u stečaj. Mi smo trgovačko društvo i u blokadi smo od 20.6. Ako smo u blokadi duže od sto dana Fina automatski proglašava stečaj i klub više ne postoji. S druge strane iz lige ove godine ispada samo jedan klub jer se 2.HNL šiiri i mislim da je ovo najbolji trenutak da se klub stabilizira. –

Na početku priprema pojavila su se i tri igrača Osijeka; Žitnjak (vratar), Ćosić (stoper) i Pongračić (napadač). Oni su na Šubićevac stigli kao dio suradnje sa slavonskim prvoligašem.

nk sibenik prozivka 100717 22

Što se tiče onih koji više nisu u narančastom jatu, osim Hrvoja i Mira Slavice, sljedeće sezone u dresu Šibenika neće igrati ni Frane Bitunjac.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.