Po pasjem vremenu

FOTO Dinamo s(p)retno odnio bodove sa Šubićevca, Niku Raka gledao skaut BarceloneFoto: Za Šibenski portal Milan Balaban
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenik nije uspio iznenaditi Dinamo u 17. kolu domaćeg prvenstva. Aktualni prvak slavio je na Šubićevcu sa 2:1, u utakmici igranoj po neumornoj kiši i neugodnom jugu. Ponadali su se u šibenskom prvoligašu da će dolazak Dinama privući veći broj gledatelja na tribinama, tim više jer je to bila posljednja ovogodišnja domaća utakmica narančastih, ali ‘pasje vrijeme’ u kombinaciji s covid-potvrdama učinili su svoje, pa se pod krov zapadne tribine ‘stisnulo’ 800-njak gledatelja. Na istoku se pak smjestila skupina Bad Blue Boysa. Među onima koji su pohodili Šubićeva bio je i Jose Mari Bakero, skaut Barcelone, a njegova meta bio je talentirani šibenski veznjak Niko Rak.

Na travnjaku se nije puno toga događalo. Domaćin je jedini udarac prema golu u prvom dijelu uputio u 12. minuti, ali je Zagorac obranio pokušaj M. Jakoliša. Gosti su, pak, poveli iz prve šanse. Mišić je uposlio Petkovića na desnoj strani, a ovaj na 11 metara pronašao usamljenog Ivanušeca kojem nije bilo teško pogoditi mrežu. Nastavili su modri nakon toga pritiskati, tražiti drugi gol, ali udarci Bulata i Lauritsena nisu pronašli put do gola.

Dinamo kao da se zadovoljio s tim jednim golom, pa je u drugom dijelu bio dosta rezerviran. Iskoristili su to u 74. minuti Šibenčani, točnije M. Jakoliš koji je nakon dvostruke slabe reakcije Ristoskog lijepo plasirao loptu u donji lijevi kut za 1:1.

Kratko je, međutim, trajalo slavlje narančastih. U 81. minuti Dinamo je ponovno poveo, i to auto-golom Perića, nakon ubačaja Mišića iz slobodnog udarca. Isti igrač nakon toga je zaprijetio s ruba kaznenog prostora, ali je Rogić bio spreman. Ostalo je 1:2, a Šibenik u sljedećem kolu gostuje kod Lokomotive.

Šibenik: Rogić – A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Mina – Rak (od 70. Attys), Ćurić – Delić, Bačelić-Grgić (od 57. Sahiti), M. Jakoliš – Marin


Pratite nas i na društvenim mrežama: