FOTO: Brojni navijači iz Šibensko-kninske županije sudjelovali na velikom prosvjedu protiv HNS-a

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Velikom prosvjedu protiv Hrvatskog nogometnog saveza koji je danas na splitskoj rivi okupio 30 tisuća ljudi odazvali su se i brojni navijači iz Šibensko-kninske županije. Fotografije s prosvjeda poslala nam je ekipa iz Primoštena i Tribunja, a među prosvjednicima bili su i navijači NK Zagora iz Unešića.

prosvjed_ivo_bego

prosvjed

nk zagora

nk zagora1

prosvjed3prosvjed1

Prosvjed je organizirala Torcida, ali su ga podržale i druge navijačke skupine. Prosvjednici su zatražili smjene aktualnog vodstva HNS-a te izmjene spornih članaka tzv. Zakona o navijačima koji prema mišljenju pravne struke krše ustavna prava.

Prosvjed je bio i poziv državnim institucijama da se pokrenu, iskoriste zakonodavne mogućnosti i riješe stanje u hrvatskom nogometu, kažu navijači koji su došli iz cijele Dalmacije i susjedne BiH.

Na početku skupa preko razglasa je zatraženo da skup protekne mirno i dostojanstveno. Prosvjednici su nosili ispred velike pozornice višemetarski transparent na kojem piše Uefa, zašto toleriraš nepravednost HNS-a, naje…. zbog polufinala ’98.

A u mnoštvu transparenata koje nose nazočni između ostalih piše HNS je gotov!, ZG=BG, Zašto lažeš Borovec?, Nije ni Musolini, nije ni Tito, neće ni Mamić, Hrvatski sportski savezi najveće kukavice … i drugi. Sudionici skupa izvikivali su pogrdne uzvike na račun HNS-a i njegovih čelnika.

IZVOR: Index.hr/HRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: