FOTO: Bili smo na treningu ‘Barakuda’, evo što su nam kazali Tucak, Pavić i Petković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na bazenu u Crnici radi se punom parom. Pod vodstvom izbornika Ivice Tucka, hrvatska vaterpolo reprezentacija već tri dana trenira u Šibeniku, u sklopu priprema za Olimpijske igre u Riju, a na kojima će ‘Barakude’ braniti zlato iz Londona.

bazen crnica reprezentacija barakuda 150616 3

– Poznato je da je teže braniti nego nešto osvojiti. Na prvom sastanku s igračima kazao sam da u Rio idemo bez nekog imperativa, da moramo nešto osvojiti. Jedini cilj je odigrati s maksimalnom željom i voljom, homogeno. Trebat će imati i  sreće, ali sreću treba isprovocirati dobrim igrama – kazao nam je Tucak.

bazen crnica reprezentacija barakuda 150616 2

Šibenski stručnjak kaže kako je za sada sve na svom mjestu, a nakon što su se pripremama priključili Jugovi igrači, koji su dobili koji dan više odmora nakon osvajanja naslova europskih prvaka.

bazen reprezentacija barakuda ivica tucak 150616 2

– Na raspolaganju imamo dvedeset najboljih igrača, a u Rio će ići 13 najspremnijih – poručio je Tucak.

bazen crnica reprezentacija barakuda 150616 5

Za Rio kandidira i Šibenčanin Antonio Petković, kojem je, kaže, uvijek lijepo vratiti se kući.

bazen reprezentacija barakuda antonio petkovic 150616 1

– Ovdje u Šibeniku reprezentacija ima uistinu odlične uvjete za rad, a meni je posebno drago biti tu. Što se tiče očekivanja u Riju, imamo tešku grupu, ali ništa manje teška nije ni ona druga. Na Olimpijskim igrama su najbolje reprezentacije, tako da nas čeka težak turnir. Ali, bez obzira na konkurenciju, naš cilj je uvijek medalja – kaže ‘haubica iz Vrpolja’.

bazen reprezentacija barakuda antonio petkovic 150616 5

Kapetan ‘Barakuda’ Josip Pavić također hvali Šibenik.

– Ovdje stvarno imam sve što nam treba za kvalitetne pripreme, od bazena, preko teretane, pa do samog grada – kaže ponajbolji svjetski vratar.

bazen reprezentacija barakuda josip pavic 150616 5

Pavić je također svjestan da ih u Riju čeka težak posao, ali vjeruje da ova reprezentacija može do dobrog rezultata.

– Motiva i želje imamo i sada preostaje da se na najbolji mogući način pripremimo za izazove koji nas čekaju. Imamo odličnu momčad, bitno je samo da svi ostanemo zdravi – poručio je kapetan.


Pratite nas i na društvenim mrežama: