FOTO: Antonia Gulin, Petar Krešimir Marasović i Martina Skelin uzeli devet medalja za PK More na PH

Devet medalja osvojili su članovi PK More na Prvenstvu Hrvatske koje je od 19. do 23. ožujka održano u Rijeci. Predvođeni trenerima Šimom Jurlinom i Rikardom Marenzijem boje kluba branilo je 12 plivača i plivačica. O seniorskoj bronci Antonije Gulin na 50 metara leptir već smo vas izvijestili, a tome valja dodati kako je u istoj disciplini uzela i srebro u kategoriji mlađih seniorki, baš kao i na 100 leptir, dok je na 50 slobodno bila brončana.

pk more antonia

Petar Krešimir Merasović osvojio je tri medalje. Na 50 leđno bio je najbrži u juniorskoj konkurenciji, a to mu je ujedno donijelo i srebro kod mlađi seniora, dok je na 50 slobodno uzeo juniorsku broncu.

Dvama srebrima, u juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji  okitila se Martina Skelin, a valja istaknuti i odličan rezultat na 400 slobodno gdje je bila četvrta.

pk more martina

Kod onih nešto starijih članova PK More, juniorka Ana Burazer, te ‘ulazni’ juniori Bruna Lokas i Ivan Baljkas pokazali su stabilan trend napredovanja i od njih u klubu u budućnosti očekuju još bolje rezultate.

Što se tiče mlađih plivača i plivačica Mora, u Rijeci je nastupilo četiri kadeta i dvije kadetkinje.

pk more petar

Najbliže medaljama bili jsu Marija Baljkas koja je na 400 slobodno i 400 mješovito zauzela četvrto mjesto, te Luka Mrša koji je bio četvrti na 100 leđno. Emma Curavić osvojila je, pak, tri šesta mjesta, dok su Robert Vukičević, Toni Radak i Dino Klanjčić skupljali dragocjena iskustva u kadetskom uzrastu.

pk more alen toni petar

Trener Rikard Marenzi bio je sve u svemu zadovljan ostvarenim rezultatima.

– Rezultati su u očekivanim okvirima,  s obzirom na sve što nas je pratilo u proteklom periodu, a riječ je o tome da nam nikad više plivača nije zbog bolesti izostajalo s treninga. Dodamo li tome da su čak četvero naših najstarijih plivača, od toga dvoje naših najuspješniji  Antonia Gulin i Petar Krešimir Marasović, maturanti i da se nalaze pred velikim i odgovornim odlukama, moramo biti realni i zadovoljni, želeći im pomoći u njihovim sportskim i osobnim karijerama. Istaknuo bih Alena i Tona Živkovića koji nisu nastupili na ovom prvenstvu, poštujući njihovu želju i odluku o zadnjem nastupu na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u prosincu prošle godine. Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim našim plivačima, kao i prošlogodišnjim maturantima Mati Bakuli i Filipu Radaku, ne sumnjajući u njihovu još bolju i uspješniju profesionalnu karijeru – kazao je Marenzi.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.