Guštajte momci

Emirov ‘ples’, Suadov ‘ubod’, Ignacijevo ‘pomračenje’, VAR maratoni, Sergijeva molitva i na kraju – feštaFoto: Šibenski portal/Milan Balaban
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tri kola prije kraja prvenstva Šibenik je i matematički osigurao ostanak u 1.HNL. Tome se uoči početka sezone malo tko nadao, međutim narančasti su se prometnuli u najugodnije iznenađenje prvenstva i sada u preostala tri kola mogu guštati, tim više što igraju protiv tri velikana; Osijeka, Hajduka i Dinama.

Takav komfor narančasti su si osigurali jučerašnjom pobjedom nad Istrom. Nakon prvog, pomalo dosadnjikavog dijela, ništa nije slutilo na zanimljivo, pa i dramatično drugo poluvrijeme. Bilo je tu svega; golova, crvenih kartona, VAR maratona, sviranih pa poništenih penala u petoj minuti sudačke nadoknade, molitvi i na kraju – fešte.

I na ovoj utakmici pokazalo se kako je na Šubićevcu važno prezivati se Sahiti. Braća Suad i Emir bili su opća opasnost po žuto-zelene; jedan na desnom, drugi na lijevom krilu, jedan je zabio, drugi je srušio rekord 1.HNL po broju uspješnih driblinga na jednoj utakmici. Emir ih je, naime, protiv Istre skupio čak deset, i tako pretekao Dinamovce Gvardiola i Petkovića, koji su držali prvo mjesto sa sedam uspješnih driblinga na jednoj utakmici.

Utakmicu protiv Puljana pamtit ćemo vjerojatno i kao posljednji pokušaj Ignacija Bailonea da zabije gol u narančastom dresu. Koliko god se trudio, nije uspio u tome, a vjerojatno i neće s obzirom da je petnaestak minuta prije kraja zbog preoštrog starta na Silvi opravdano dobio izravni crveni karton, pa ga čeka suspenzija. Drugim riječima, argentinski napadač po svemu sudeći odigrao je svoje za Šibenik.

Čast igračima, ali Video Assistant Referee, poznatiji kao VAR, odigrao je ipak ključnu ulogu na jučerašnjoj utakmici. U dvije ključne situacije, kod gola za Šibenik te penala za Istru i isključenje Batarela duboko u sudačkoj nadoknadi, VAR je mijenjao odluku na terenu, oba puta u korist domaćina. Bile su to duge, duge minute, složit će se većina i preduge, ali, kada je riječ o narančastom društvu,  isplatilo ih se čekati.

– Molio sam se Bogu dok se u u završnici čekala odluka VAR-a – kazao je nakon utakmice Sergi Escobar. Jesu li molitve trenera Šibenika pridonijele happy endu, ne znamo, u svakom slučaju nisu škodile. A kada je u slušalice suca Frana Jovića konačna javljena presuda VAR-ovaca, fešta Šibenčana mogla je početi. Guštajte momci.


Pratite nas i na društvenim mrežama: