Redovna i izborna Skupština 'Diva iz Doca'

Dražen Crnogaća ostaje na čelu Krke, zlatnim veslačima i srebrnim veslačicama dodijeljena priznanjaFoto: VK Krka
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U posljednjem mjesecu 2019. godine održana je sjednica Skupštine Veslačkog kluba Krka, koja je bila i reovna i izborna. Među najvažnijim točkama dnevnog reda bio je i izbor novog vodstva jednog od šibenskih sportskih brendova, a tu su stvari ostale nepromijenjene. Jer zašto mijenjati uspješan tim. Pa je tako Dražen Crnogaća šesti put uzastopno izabran za predsjednika Krke, dok su članovi Uprave ponovno postali Borko Baranović, Boris Gligić, Šime Gojanović-Rakić, Paško Škarica, Davor Trutin i Željko Trzin. Također, Gojko Lambaša ponovno je izabran za predsjednika Skupštin, a Stipica Baljkas za dopredsjednika Skupštine.

 

Na sjednici su prezentirana četverogodišnja izviješća o radu kluba.

– Posade Krke su u razdoblju 2015. – 2019. nastupile na ukupno 83 regate, osvojeno je osam naslova prvaka države i tri naslova pobjednika Kupa Hrvatske, kao i naslov prvaka Europe. U istom su razdoblju Krkaši, kao članovi izborne vrste, svake godine u tom razdoblju stvarali povijest veslajući na svjetskim i europskim prvenstvima, i to u Brazilu (Rio de Janeiro), Litvi (Vilnius-Trakai), Češkoj (Racice), Nizozemskoj (Rotterdam), Njemačkoj (Krefeld i Essen), Poljskoj (Poznan), Francuskoj (Gravelines), te u Japanu (Tokio) – istaknuto je sportskom izvješću.

Glavni trener Krke Milan Radečić istaknuto je, pak, kako se klub nalazi pred novim razdobljem stvaranja rezultata, s obzirom da ponajbolji veslači i veslačice nakon srednje škole uglavniom odlaze na studij izvan Šibenika.

Po običaju, na kraju sjednice dodijeljena su priznanja kluba i Veslačkog saveza Dalmacije za rezultate postignute tijekom 2019. godine, a dobili su ih prvaci Hrvatske i članovi izborne vrste Lovre Klarin, Kristijan Papak, Nino Perišić i Jerko Radovčić, te doprvakinje Hrvatske Marta Budimir, Sara Slugan i Ana Papak.

– Koristimo priliku zahvaliti gospodinu Lazi Čivljaku na još jednoj godini u kojoj je kao donator izradio klupska priznanja – poručili su iz Krke.


Pratite nas i na društvenim mrežama: