DAVID JABUKA: Da mi je netko prije godinu dana kazao da ću voziti uz bok s Cavendishom rekao bih mu da se šali

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tour of Croatia projurio je kroz Hrvatsku, ali dojmovi s ovog vrhunskog sportskog događaja, s kojeg je slika odaslana u čitav svijet, još se zbrajaju. Jedan mladić tu će utrku posebno pamtiti jer su mu se nastupom na njoj ostvarili dječački snovi. Još dok je kao klinac počinjao trenirati u Biciklističkom klubu Kamena iz Tribunja, David Jabuka maštao je da jednog dana vozi uz najbolje svjetske bicikliste, pred desecima tisuća gledatelja. I eto, san se pretvorio u javu.

– Da mi je netko prije godinu dana kazao da ću voziti rame uz rame s Markom Cavendishom, rekao bih mu da se šali. Međutim, to se dogodilo i osjećaj je neopisiv – kaže David, koji je prošle sezone bio proglašen najboljim juniorskim biciklistom u Hrvatskoj.

tour 1

A prelazak iz juniore u seniore nije mogao biti bolji.

– Da, odmah u svojoj prvoj seniorskoj godini nastupio sam na tako jakoj utrci kao što je bio ovogodšnji Tour of Croatia i ne mogu opisati što to znači za moju motivaciju, koliko mi je to dalo želje i volje da budem još bolji, da još jače treniram – kaže 19-godišnji Tribunjac, koji od ove sezone vozi za Meridiana Kamen Team. Upravo mu je tim bio najvažniji na utrci kroz Hrvatsku.

– U prvom planu nije mi bio osobni rezultat (u ukupnom poretku 114., s nešto više od 39 minuta zaostatka za pobjednikom Matijom Kvasinom, op.a.), već pomoći ekipi. A u ekipi su zadovoljni, kažu da sam odradio dobar posao – ističe David.

tour of croatia sibenik 210416 11

Od šest odvoženih etapa posebno će pamtiti onu treću, koja je startala u Makarskoj, a završila u Šibeniku. Uz pobjednika etape, Talijana Giacoma Nizzola, David je bio najveća zvijezda na dočeku biciklista na Poljani.

– Uh, i sada se naježim kada se sjetim toga. Oduševio sam se kada sam vidio koliko ljudi je bilo ne samo na cilju, nego tijekom cijele trase u gradu. Drago mi je što su Šibenčani u tolikom broju došli pozdraviti vozače. I hvala svima koji su me došli podržati – kaže David, koji je tu treću etapu završio u vremenu pobjednika, što i ne čudi, jer, kaže, odrastao je na toj dionici pa je jako dobro poznaje.

tour of croatia sibenik david jabuka 210416 10

Jabuka, koji je s 19 godina bio jedan od najmlađih sudionika na utrci kroz Hrvatsku, sada sanja nove snove. Jedan san ipak se izdvaja.

– Najveća mi je želja nastupiti na Giru d’Italiji. Tour de France mi nije toliko napet koliko Giro. To je utrka koju obožavam, bio sam prošlih godina na njoj kao gledatelj i nadam se da ću se jednog dana vratiti i kao vozač – zaključio je David Jabuka.

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: