Dario: ‘Moj otac osoba je zbog koje sam postao košarkaš, on mi je uzor i idol’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dario Šarić odrađuje svoju drugu sezonu u NBA ligi. Iako start nije bio obećavajući, kako se sezona zahuktava Šiši je sve bolji, statistika sve impresivnija. Ono što je konstanta jest da je Dario i dalje vrlo zanimljiv medijima, i hrvatskim i američkim. Pa je tako ovih dana dao intervju za portal Basket Usa, a u kojem se osvrnuo i na svoje košarkaške početke. Dario je do sada kao svoje sportske uzore u pravilu navodio Dražena Petrovića i Magica Johnsona. Sada je, pak, spomenuo i svog oca Predraga.

– Odrastao sam gledajući Nowitzkog i Jamesa. Ali moj otac, koji je također bio košarkaš, osoba je zbog koje sam poželio igrati košarku. On mi je uzor i idol – kazao je Dario.

Osvrnuo se na i bolnu ranu, Europsko prvenstvo.

– Bilio smo vrlo ambiciozni, a ja sam i dalje uvjeren da smo jedna od najboljih europskih reprezentacija. Ali, na žalost ispali smo već u osminifinala, iako smo zbog izostanka brojnih igrača htjeli medalju. Međutim, naletjeli smo na Rusiju, koja je bila jača od nas. Nismo bili na pravoj razini, počevši od mene. Ali to je košarka, nekad dobiješ, nekad izgubiš – kazao je Dario američkim novinarima i dodao:

– Mlad sam, još uvijek imam vremena nešto osvojiti s reprezentacijom.


Pratite nas i na društvenim mrežama: