Članovi PK Šibenik doplivali do 11 medalja na GP mitingu u Splitu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Devet članova plivačkog kluba Šibenik nastupilo je na SPLIT GP MPM mitingu; Lucija Jurković Periša i Petra Belamarić, Matea Galić i Laura Leković u svojoj prvoj seniorskoj konkurenciji, Ivan Rakić u juniorskoj, te Stipe Bumber, Jerko Ćaleta, Marta Leković i Martina Ševerdija u mlađe juniorskoj konkurenciji. U dvodnevnom programu nastupilo je preko 300 plivača iz 29 klubova iz Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Najbolji uspjeh od članova PK Šibenik ostvarile su Martina Ševerdija koja je osvojila tri zlatne medalje ( 50m, 100m i 200m prsno), te brončanu medalju na 200 mješovito, te Marta Leković koja je doplivala do dvije zlatne medalje na 100m i 200m leđno,  te srebra na 50m leđno.

Kod plivača najbolji je bio Jerko Ćaleta koji se pozlatio na 50m leđno, dok je na 200 leđno bio srebrni. Stipe Bumber okitio se, pak,  srebrnom medaljom na 50m leptir.

Što se tiče Lucije Jurković Periše, ona je doplivala do četiri finala, odnosno do 4. mjesta na 100m i 200m slobodno, 5. mjesta na 50m slobodno i 3. mjesta na 100 mješovito.  Kako ističu iz njezinog kluba, jedna brončana medalja skroman je rezultat za ovogdišnju državnu prvakinju.

– Jedanaest osvojenih medalja i petnaestak finala, u prvim kontrolnim trkama za predstojeće ekipno prvenstvo te na najjačem GP mitingu, relativno su dobar uspjeh. Svi plivači su u svojim tehničkim disciplinama ostvarili dobra vremena za ovaj period, što ih stavlja u poziciju da se na ekipnom prvenstvu mogu boriti za dobar plasman, djevojke u A diviziji, a dečki u B – ističu iz PK Šibenik, dodajući kako će sljedećeg vikenda u Zagrebu, na MPM GP mitingu Mladosti, biti zadnja provjera nakon koje slijedi slaganje ekipa za najvažnije prvenstvo u 2014. godini.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.