Brojke pokazuju zašto su GKK Šibenik i Jolly na vrhu A1 lige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Regularni dio košarkaške A1 lige završen je. Karte za play-off podijeljene su, a završni dio, nakon kojeg ćemo dobiti prvaka Hrvatske, počinje u srijedu i četvrtak. Prilika je ovo da zavirimo u pojedinačnu statistiku igrača i vidimo tko je na vodećim pozicijama u glavnim kategorijama.

U onoj najvažnijoj, za najkorisnijeg pojedinca, na prvom mjestu je Zagrebov Luka Božić (indeks korisnosti 24), a iza njega su Ivan Novačić iz Jollyja (22.2) i Miralem Halilović iz GKK Šibenika (19.6).

jolly novacic

Božić vodi i na listi strijelaca (22 poena po susretu), a i tu je visoko Novačić, koji sa Pavlom Marčinkovićem drži drugo mjesto (obojica ubacuju 19 poena u prosjeku). U kategoriji najboljih skakača Novačić je, pak, treći (sedam uhvaćenih lopti po susretu), ispred njega se smjestio Jalen Robinson iz Osijeka (7.1), dok je najbolji skakač lige centar Šibenika Miralem Halilović (7.5).

gkk-darussafaka-200916-18

Još jedna kategorija u kojoj je Luka Božić na prvom mjestu ona je najboljih asistenata. Mladi bek Zagreba ima 6,3 dodavanja po susretu, drugi je Scott iz Jollyja sa 5.7, a treći Mauro Veljačić iz Kvarnera sa 5.6 dodavanja za koš po utakmici. Playmaker Riječana vodeći je, pak, po broju ukradenih lopti (2.3), drugi je Šibenčanin na privremenom radu u Splitu Henrik Širko (1.9), a treći Osijekov Jakov Mustapić (1.8).

Kada je riječ o najboljim blokerima, tu primat drže narančasti. Izzet Turkyilmaz dijeli najviše ‘banana’ po utakmici (1.5), slijedi njegov suigrač Halilović (1.4), dok je treći Cedevitin Filip Bundović (1.1.).

gkk izzo

Za kraj kažimo kako je nakon regularnog dijela GKK Šibenik najefikasnija ekipa u A1 ligi (86.7 poena po utakmici), ispred Cibone (86.2) i Cedevite (85.6). Narančasti drže visoko drugo mjesto i kada je riječ o najmanje primljenih koševa, nalaze se na drugom mjestu (74.3), iza Cedevite (72.7), a ispred Osijeka (74.4).

(foto: ŠP/Milan Balaban)

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: