Novosti iz ŽKK-a Šibenik

Bralić i Ujević s reprezentacijom love Eurobasket, Washington stigla na Baldekin

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što su na otvaranju Lige za prvaka svladale u gostima Trešnjevku, košarkašice Šibenika na drugu će utakmicu, onu s Mursom na Baldekinu, morati pričekati. Slijedi, naime, reprezentativna stanka, tijekom koje će najbolje hrvatske košarkašice odigrati preostale dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo. I to opet u ‘balonu’ u Rigi. Prvi, i ključni dvoboj onaj je s Njemačkom, 4. ožujka, a pobjedom bi izabranice Stipe Bralića izvadile vizu za Eurobasket. Kvalifikacije će dva dana kasnije zaključiti dvobojem s Makedonkama.

Šibenčanke će, dakle, nešto više od tjedan dana biti bez glavnog trenera, i to baš kada su se ‘zahuktale’ i nanizale sedam pobjeda. I u trenutku kada su na Baldekin stigla dvije nove igračice, koje će se trebati uigrati s ostatkom ekipe. Jovana Jeremić već je debitirala u susretu s Trešnjevkom, dok se Amerikanka Kendriana Washington svojoj novoj ekipi priključila u utorak.

–  Zadnji put nas je reprezentativna stanka dosta poremetila, nadam se da nas ovaj put neće previše izbaciti iz ritma – kazao nam je u nedavnom razgovoru Stipe Bralić, koji će u Rigu povesti i jednu igračicu Šibenika. Riječ je, jasno, o Ivani Ujević koja igra u sjajnoj formi i koja je i dosadašnjim kvalifikacijama bila redovito na reprezentativnom popisu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: