Bašić sudjelovao s dva gola u pobjedi na otvaranju Svjetske lige

Barkude slavile kod olimpijskih viceprvaka, Tucak ima razloga za zadovoljstvo: ‘U ovom trenutku ovo je jako dobro’Foto: HVS
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uspješno je otvorila novu sezonu Svjetske lige. Izabranici Ivice Tucka u prvom su kolu skupine D u Ateni s 12:11 svladali Grčku, osvajača srebra na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pobjeda je tim vrjednija jer je ostvarena u otežavajućim okolnostima. Naime, početkom treće četvrtine zbog jakog udarca igru je morao napustiti kapetan Barakuda, sidraš Ivan Krapić, dok je Šibenčanin Andrija Bašić početkom zadnje četvrtine dobio treću osobnu, a nakon toga i Žuvela. Ipak, važni bodovi na koncu su spremljeni u džep, a valja istaknuti našu sjajnu igru u napadu s igračem više (9-14), ali i obranu s igračem manje. Što se tiče strijelaca Bašić, Benić, Vrlić i Vukičević postigli su po dva, a Burić, Bukić, Zović i Fatović po jedan gol.

– Zadovoljan sam. Ovo je prva naša službena utakmica nakon Olimpijskih igara, a mi smo potpuno promijenili reprezentaciju. Ovo je vrlo pozitivan rezultat jer smo igrali ipak protiv reprezentacije olimpijskog viceprvaka. Vidjeli ste u startu da su igrači još uvijek neki malo pod tim dojmom i to je ono što uvijek ponavljam. Trebat će malo vremena. Konture igre postoje i to je ono što mene kao trenera veseli. U ovom trenutku je ovo jako dobro, napravili smo značajan korak prema završnom europskom turniru Svjetske lige. Pohvale svim igračima i idemo dalje – kazao je Ivica Tucak nakon pobjede u Ateni. Sljedeći dvoboj Hrvatske u Svjetskoj ligi onaj je protiv Rusije u domaćem bazenu, a igra se 15. veljače.


Pratite nas i na društvenim mrežama: