Subotnjom pobjedom Funcuti bi jednom nogom bili u Prvoj ligi

Andrija Bakula: ‘Nadam se da se u kvalifikacije neće umiješati vanjske sile’Foto: Naši Tići
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Malonogometaši Šibenika 1983 s četiri boda osvojena u dvije gostujuće utakmice drže prvo mjesto u kvalifikacijama za 1.HMNL, a u dobiju li u subotu na Baldekinu Uspinjaču Gimku jednom će nogom zakoračiti među hrvatsku futsal elitu. Slaže se s tim i trener narančastih Andrija Bakula.

– Da, pobjedom nad Uspinjačom bili bismo vrlo blizu osvajanja jedna od prva dva mjesta. Uoči kvalifikacija smo računali kako bi devet bodova vrlo vjerojatno bilo dosta za promociju u najviši rang, ali s obzirom na neke iznenađujuće rezultate u prve dva kola pitanje je hoće li biti tako. U svakom slučaju mi bismo pobjedom praktički izbacili Uspinjaču iz trke jer bi ostala na jednom bodu. Imali bismo tada sedam bodova i nakon toga domaće utakmice protiv Broda 035 i Pule, gdje bismo jednom pobjedom sve riješili. Ali, ajmo korak po korak, idemo prvo dobiti Uspinjaču, koja će biti pod velikim pritiskom – kaže Bakula.

Ono čega se boji jest uplitanje ‘vanjskih sila’.

– Nadam se da će se stvari odlučivati na parketu, da neće biti igrica. Mi smo klub koji igra za gušt, za svoj grad i navijače, nismo s nikim u negativnim odnosima, politika nas ne zanima, samo futsal – u dahu će trener Šibenika 1983.

Za dvoboj s Uspinjačom neće moći računati na prvog vratara Jarmanovića kojem je u Slavonskom Brodu pukla noga pa su za njega kvalifikacije završene.

– ‘U vatru’ će mladi Milišić koji će, uvjeren sam, pokazati da nije slučajno naš član – zaključio je Bakula.

Subotnji dvoboj Šibenika 1983 i Uspinjače Gimke počinje u 18 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama: