Anđa Jelavić okupila reprezentativke za posljednji juriš na Europsko prvenstvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pred hrvatskom ženskom košarkaškom reprezentacijom posljednja su dva dvoboja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Srbiji i Latviji. Obje će odigrati na domaćem terenu, u Slavonskom Brodu, protiv Italije 17. studenog, te protiv Makedonije četiri dana kasnije.

Izbornica Anđa Jelavić reprezentativke je okupila u ponedjeljak u Zagrebu, odakle se odmah krenulo put Slavonskog Broda.

kosarkasice hrvatske

 – Sve cure jedva čekaju pripreme, jedva čekaju utakmice. U kvalifikacije, doduše, ulazimo s dosta problema jer neke igračice nisu prošle pripreme sa svojim klubovima i nisu u natjecateljskom periodu. Danas smo saznali za još jedan problem. Iva Slonjšak, na žalost, neće moći nastupiti na ovim kvalifikacijama zbog ozljede stopala. No, kažem, bez obzira na sve probleme koji nas stišću, uvjerena sam da će cure dati svoj maksimum na treninzima, a nadam se da će se taj maksimum na treninzima i dobro ozračje preslikati na utakmicu i da ćemo uz ispunjenu dvoranu u Slavonskom Brodu napraviti još jednu senzaciju protiv Italije – kazala je Anđa Jelavić.

Podsjećamo, Hrvatska se trenutno nalazi na trećem mjestu skupine H, s omjerom 2-2, na vrhu su Italija i Švedska s omjerom 3-1, dok je posljednjeplasirana Makedonija bez pobjede. Plasman na Europsko prvenstvo izborit će prvoplasirane reprezentacije svih osam kvalifikacijskih skupina, kao i šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Anđin popis:

Antonija Sandrić

Marija Režan – ZVVZ USK Praha, Češka

Lea Miletić – Sleza Wroclaw, Poljska

Ivana Tikvić – ŽKK Pula

Nina Premasunac – PF Broni 93

Ružica Džankić

Iva Todorić – ŽKK Medveščak

Carmen Miloglav – Žkk Ragusa

Lana Pačkovski – Cestistica Spezzina, ITA

Ana-Marija Begić – Energa Torun, POL

Ivana Blažević – Basket team Crema, ITA

Tea Buzov – ŽKK Split

Ivana Dojkić

Patricia Bura – Budućnost, Crna Gora

(foto: HKS/Marin Sušić)


Pratite nas i na društvenim mrežama: