Trening vježbe snage s naglaskom na trup Sportskog društva Spartak

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kroz projekt “Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji” Sportskog društva Spartak iz Šibenika kineziolog na kineziološkim treninzima provodi u glavnom dijelu treninga vježbe snage s naglaskom na trup. Snažan trup pokreće tijelo. Kada je trup jak i stabilan, lakše i pravilnije možemo generirati veću silu i tako smanjiti mogućnost ozljeda, a svaki pokret kojeg izvodimo kreće upravo iz trupa. On ima veliku ulogu pri pravilnom disanju, stabilizaciji kralježnice i ekonomičnosti trčanja obzirom da se na njega vežu ruke i noge koje dominantno koristimo kod trčanja. Jak trup ujedno znači i manje bolova u leđima i bolju posturu u svakodnevnom životu. Za izvođenje vježbi nije vam potrebno ništa osim dobre volje, lagane su, jednostavne, a vrlo korisne.

Sportskom društvu Spartak dodijeljena su sredstva kojima će se financirati projektne aktivnosti kroz 24 mjeseca pod nazivom “Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.997.866,10 kn, a iznos sufinanciranja iz ESF-a 1.698.186,19 kn . Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog Socijalnog fonda. Sadržaj medijske objave isključiva je odgovornost Sportkog društva Spartak.

spartak_letak_projekt

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.