Sportsko društvo Spartak

Individualno savjetovanje u sklopu projekta „Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji“

Pratite nas i na društvenim mrežama:


U sklopu projekta „Program pomoći braniteljima i članovima njihove obitelji“ održano je individualno savjetovanje na kojem je sudjelovao 1 član obitelji hrvatskih branitelja. Razgovor o klijentičinom bratu, njihovom odnosu i pogoršanju u njegovom zdravstvenom stanju, savjetovanje kako mu ona može pomoći. Ponekad se teško nosimo s dijagnozom teške bolesti u obitelji, čak i onda kada znamo puno informacija o bolesti. Kada se susretnemo s dijagnozom teške bolesti u obitelji često možemo doživjeti osjećaje nevjerice, tuge, ljutnje, očaja, straha, neizvjesnosti i šoka. Najvažnija potpora teško oboljelima je potpora obitelji i prijatelja. Moramo razumjeti da je našem članu obitelji trenutno teško i osim što se bori s bolešću također ima razne osjećaje s kojima se vjerojatno ne zna nositi. Najbolju podršku oboljelom članu obitelji možemo pružiti kroz ljubav i razumijevanje.

Moramo pokušati izbjegavati negativne izjave i ostati prisebni i skupiti snagu kako bi mogli biti podrška oboljelom. Velika pomoć može biti i ako se ponudimo pomoći u čišćenju ili drugim obvezama koje zbog bolesti ne mogu obavljati ili im je njihovo obavljanje otežano. Važno je zauzeti pozitivan stav i vedro gledati na budućnost. Također, pokušajte im pokazati da smatrate kako će na kraju sve biti dobro i da se uvijek mogu osloniti na vas. Istraživanja su pokazala da podrška dovodi do boljih mehanizama suočavanja s bolesti, a to se može povezati s boljom kvalitetom života i tijekom liječenja, ali i nakon oporavka. Zahvaljujući napretku medicine, većina teških bolesti se danas uspješno liječi, posebno ako se otkrije u ranom stadiju.

Sportskom društvu Spartak dodijeljena su sredstva kojima će se financirati projektne aktivnosti kroz 24 mjeseca pod nazivom “Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.997.866,10 kn, a iznos sufinanciranja iz ESF-a 1.698.186,19 kn . Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog Socijalnog fonda. Sadržaj medijske objave isključiva je odgovornost Sportskog društva Spartak.

spartak_letak_projekt

Pratite nas i na društvenim mrežama: