Sportsko društvo Spartak

Individualno savjetovanje u sklopu projekta „Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji“

Pratite nas i na društvenim mrežama:


U sklopu projekta „Program pomoći braniteljima i članovima njihove obitelji“ održano je individualno savjetovanje na kojem je sudjelovao 1 član obitelji hrvatskih branitelja. Obavljen je prvi psiho-dijagnostički intervju, upoznavanje, prikupljanje anamnestičkih podataka i identificiranje problema; razgovor o klijentičinom nezadovoljstvu na poslu. Nezadovoljstvo poslom koji obavljamo često utječe na sve ostale aspekte našeg života. Svaki posao sa sobom donosi određenu razinu stresa, prepreka i frustracija. Problemi na poslu mogu utjecati na fizičko i mentalno zdravlje te na odnose sa partnerom, obitelji i prijateljima. Nezadovoljstvo na poslu mogu uzrokovati radni uvjeti ili situacije u kojima se nalazimo te kvaliteta međuljudskih odnosa u kolektivu. Osnovni znakovi nezadovoljstva na poslu su anonimnost, nebitnost i mjerenje doprinosa radnika.

Kod problema anonimnosti, ljudi osjećaju da njihovo zalaganje i uspjeh na poslu nije prepoznat. Ako nadređeni ne cijene i ne prepoznaju doprinose zaposlenika u poslovanju, zaposlenici se mogu osjećati nevidljivo. Također mogu osjećati kako se njihove kvalitete i osobine ne ističu kao važne za uspješno poslovanje. Zaposlenici koji se osjećaju kao da su nebitni na svom radnom mjestu često na shvaćaju stvarnu važnost svog posla. Svi mi bi trebali znati i razumjeti da naš rad ima smisla i da doprinosi vrijednosti kvalitetnog poslovanja čitave organizacije. Osobe koje toga nisu svjesne, često imaju osjećaj nezadovoljstva poslom jer ne mogu prepoznati koliko su stvarno važni u poslovanju. Mjerenje doprinosa zaposlenika može pridonijeti nezadovoljstvu ako zaposlenik ne može objektivno procijeniti svoj doprinos zadatku ili cjelokupnom poslovanju. Tada može doći do razočaranosti u svoje sposobnosti i vještine obavljanja posla.

Sportskom društvu Spartak dodijeljena su sredstva kojima će se financirati projektne aktivnosti kroz 24 mjeseca pod nazivom “Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.997.866,10 kn, a iznos sufinanciranja iz ESF-a 1.698.186,19 kn . Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog Socijalnog fonda. Sadržaj medijske objave isključiva je odgovornost Sportskog društva Spartak.

spartak_letak_projekt

Pratite nas i na društvenim mrežama: