Sportsko društvo Spartak

Individualno savjetovanje u sklopu projekta „Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji“

Pratite nas i na društvenim mrežama:


U sklopu projekta „Program pomoći braniteljima i članovima njihove obitelji“ održano je individualno savjetovanje na kojem je sudjelovao 1 hrvatski branitelj. Razgovaralo se o klijentovim hobijima i čime se najviše bavi u zadnje vrijeme, sugeriranje češćeg uvođenja tjelovježbe i druženja s drugim ljudima.
Brojna istraživanja pokazuju da su ljudi koji se bave tjelesnom aktivnošću i konzumiraju uravnoteženu zdravu prehranu manje podložni kognitivnim padovima. Vježbanje može zaštititi mozak od propadanja u starijoj dobi i pojačati stvaranje novih moždanih stanica. Muškarci koji redovito vježbaju i zdravo se hrane imaju oko 60% manje vjerojatnosti da će doživjeti pad kognitivnih funkcija i demenciju tijekom starenja.
Sportskom društvu Spartak dodijeljena su sredstva kojima će se financirati projektne aktivnosti kroz 24 mjeseca pod nazivom „Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.997.866,10 kuna, a iznos EU potpore 1.698.186,19 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Sportskog društva Spartak.

spartak_letak_projekt

Pratite nas i na društvenim mrežama: