Sportsko društvo Spartak

Individualno savjetovanje u sklopu projekta „Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji“

Pratite nas i na društvenim mrežama:


Na individualnom savjetovanju u sklopu projekta „Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji“ koje provodi stručna suradnica psihologinja sudjelovao je 1 branitelj. Razgovor o klijentovom djetinjstvu i odnosu s roditeljima i bratom, sjećanjima iz djetinjstva i kako su utjecala na njegov odnos prema vlastitoj djeci.

Iskustva i uvjeti iz ranog perioda života najviše utječu na oblikovanje našeg mozga i postavljaju temelje za našu kasniju psihološku strukturu. Od okoline, a najviše roditelja učimo obrasce ponašanja i samoregulacije osjećaja. Ako u toj ranoj fazi života nemamo pozitivne poticaje od roditelja i bliskih osoba, dolazi do učenja pogrešnih obrazaca ponašanja. Takve osobe nisu u stanju samoregulirati svoje osjećaje i imati prikladne obrasce reakcija na vanjske podražaje i događaje. U nekim slučajevima dolazi do razvoja negativne slike o sebi, anksioznosti iz kojih mogu proizaći i drugi psihološki poremećaji. Osobe koje su imale ovakva iskustva u djetinjstvu teško pronalaze načine suočavanja sa problemima. Često svoji nesigurnost i anksioznost prenose na svoju djecu. Na taj način može doći do „nesigurnog vezivanja“ roditelja i djeteta.

Sportskom društvu Spartak dodijeljena su sredstva kojima će se financirati projektne aktivnosti kroz 24 mjeseca pod nazivom “Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.997.866,10 kn, a iznos sufinanciranja iz ESF-a 1.698.186,19 kn . Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog Socijalnog fonda. Sadržaj medijske objave isključiva je odgovornost Sportskog društva Spartak.

spartak_letak_projekt

Pratite nas i na društvenim mrežama: