Profesor Delimar u Pulsu: Studenti energetike u Šibeniku traženi su na tržištu rada, a mogu upisati i FER

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Profesor Marko Delimar, voditelj dislociranog studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, gostovao je danas u emisiji Puls koju vodi i uređuje Goran Pauk.

– Šibenski studij je studij budućnosti. Ako gledate plan globalnog razvoja Ujedinjenih naroda, popularno zvanu agendu 2030, a to su područja u kojima će se svijet razvijati sljedećih 20 do 30 godina. Ovaj studij, čisti izvori energije i dostupna energija su upravo u središtu tog plana – kazao je Delimar.

Poanta studija je, kaže, u fuziji nekoliko struka, a to su, prije svega, elektrotehnika i strojarstvo, ali i cijeli niz drugih aspekata. Prednost studija što se nakon dovršenog preddiplomskog programa direktno može upisati Fakultet elektrotehnike i strojarstva.

– Svi studenti prve generacije, odnosno njih 12 koji su završili u roku nastavili su diplomski studij na FER-u – kazao je Delimar.

Studenti su se pokazali na FER-u kao vrhunski, a i velika je potreba za takvim stručnjacima na tržištu rada. Što je sve profesor Delimar rekao, pogledajte u emisiji…

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: