Za sve željne znanja i dobre zabave, ekipa Takeovera organizira prvu u nizu kuharskih radionica u Nari. S ciljem da bar malo olakšaju svakodnevno kuhanje, tema radionica su svima dobro poznate namirnice, njihova iskoristivost te savjeti, kako s manjim budžetom i minimalno opreme možete kuhati jednostavna, ali fina i zanimljiva jela.
Voditeljice radionice su Martina Ristić Stipandžija i Dajana Skoćić, a radionice su interaktivne, dinamične i besplatne, a prijave obavezne.
– Donacije su više nego dobrodošle kako bi mogli nastaviti sa ovim odličnim volonterskim projektom. U ponedjeljak startamo s lakšom hranom, kao svojevrsni detox nakon praznika, ciljamo na fine juhe i salate. No, nećemo vam odmah otkriti sve, nego pomno pratite objave i dođite kuhati s nama
Maksimalni brij sudionika je dvanaest, a upravo zbog toga organizatori mole da mjesto rezerviraju samo oni koji su sigurni da će doći.
– Ukoliko imate kućnog ljubimca, ostavite ga na čuvanje ili kući – nadodaju.
Martina Ristić Stipandžija mlada mama entuzijastica sa šest godina aktivnog rada u kuhinji. Sve je počelo avanturom Masterchefa 2012. godine, a nastavilo se prvim poslovima u restoranskim kuhinjama, preko kuhanja za privatne klijente do vođenja, otvaranja slastičarne te chefice restorana. Skrasila se se kao slastičarska u D-resortu, sretna na svom radnom mjestu, gdje lovi znanje, iskustvo i jednostavno uživa. Većinom samouka, bez neke prave kuharske škole, no dobrih vještina i želje da ljudima pokaže da je kuhanje, a pogotovo slastičarstvo zapravo jako jednostavno te kako uz par osnovnih trikova možete zadiviti svoje najmilije. Želja za ovu radionicu joj je da se svi dobro zabave i da pokažu neke male trikove.
Dajana Skočić bavi se kuharstvom četiri godine od koje je tri glavni kuhar u konobi Tri piruna, a koja je 2 godine za redom dobila Michelinovu preporuku. Glavni krivac za topla predjela i jela, deserte i molekularnu gastronomiju. Aktivno sudjeluje u radu splitske udruge ŠKMER. Trenutno je na edukaciji za slastičara u privatnoj školi Wallner u Splitu.
Želja joj je da se u Šibeniku pokrene aktivnost mladih znatiželjnih amatera i kuhara željnih druženja i razmjene znanja.