Ovaj citrusni desert oduševit će vas okusom, mirisom i teksturom. Vrlo je jednostavan, ugodno sladak i prikladan za opuštanje nakon dugog radnog dana, uz veliku šalicu crne kave, piše Gastro.24sata.hr
Nemojte pretjerivati s dekoracijom jer u ovom slučaju manje zaista jest više, predlažemo da ga poslužite uz žlicu tučenog vrhnja i naribate još malo limunove korice.
SASTOJCI:
280 g bademovog brašna
120 g kukuruzne krupice
7 g praška za pecivo
200 g maslaca
200 g šećera
3 velika jaja
Korica dva limuna
½ žličice ekstrakta vanilije
Prstohvat soli
50 g šećera u prahu
3 žlice limunovog soka
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za torte promjera 24 cm premažite maslacem i prekrijte dno papirom za pečenje. Pomiješajte suhe sastojke – bademovo brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo i sol u zasebnoj posudi i stavite sa strane. Miksajte šećer i maslac sve dok smjesa ne postane svjetlija, otprilike tri minute. Dodajte jedno po jedno jaje pa izmiksajte, a onda postepeno dodaj suhe sastojke i miješaj kuhačom ili silikonskom špatulom. Na kraju ubaciti koricu limuna i ekstrakt vanilije i dobro promiješati. Prebaciti smjesu u kalup i peči otprilike 40 minuta.
Limunov sok i šećer stavite u malu posudu na laganu vatru. Povremeno promiješajte i maknite s vatre kad se šećer otopi. Čačkalicom probušite male rupice u kolaču i prelijte sirupom.
Pričekajte da se ohladi i uživajte!