Za Šibensku feštu zabavljat će nas bend Bagatini na trgu ispred Županije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tradicionalna Šibenska fešta, u povodu svečanog otvorenja 55. Međunarodnog dječjeg festivala, održat će se u subotu 20. lipnja. Za razliku od prošle godine kada je centralna bina najluđe noći Šibenčana bila postavljena ispred Peškarije, ove godine pozornica će se nalaziti na trgu ispred zgrade Županije. Službeni dio programa bit će nešto skromniji nego lani kada se na pozornici izmjenjivalo troje izvođača.

Ove godine, naime, za dobar provod Šibenčana pobrinut će se peteročlani bend Bagatini s pjevačicom Danijelom Španja koji će sa svirkom započeti nakon vatrometa.

Glazbeni repertoar sastojat će se od domaće i strane glazbe, bit će tu za svakog po nešto – najavljuje član benda Vojo Marković navodeći kako će ipak ‘preskočiti’ folk izričaje.

Pročelnica gradskog UO za društvene djelatnosti Mirjana Žurić kazala nam je kako se Grad i ove godine odlučio priliku dati šibenskim glazbenim snagama, a potragu za popularnijim, nacionalnim glazbenim imenima spriječile su, govori nam Žurić, skromne financije.

-Grad će za Šibensku feštu izdvojiti 60 tisuća kuna, na što osim angažmana glazbenika, otpadaju troškovi vatrometa, rasvjete i bine. Jednostavno, za zvučna glazbena imena nemamo dovoljno sredstava – zaključuje Žurić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.