Više

    Bake me by Nina

    Volite fritule? Nina je osmislila odličan recept s riccottom

     

    Ove mekane fritule  bile su pravo otkriće za food blogericu Ninu Mrvicu.

    Radila sam ih prvi put prije par mjeseci i otada ih neprestano pripremam. Mekane, pune okusa i toliko jednostavne za pripremu. Treba vam ricotta, jaja i brašno, malo praška za pecivo i začini ako želite. That’s all! Sa svim poslom sto gotovi za 20 minuta maksimalno.

    Ja fritule volim uvaljati u šećer, ali možete ih posuti sa šećerom u prahu ili pak pripremiti neki od preljeva. Sve može.

    RICOTTA FRITULE

    SASTOJCI
    • 250 g ricotte
    • 3 jaja L veličine
    • 60 g šećera
    • 200 g glatkog brašna
    • 10 g praška za pecivo (2 žličice)
    • prstohvat soli
    • korica pola limuna
    • 1 žličica ekstrakta vanilije
    • 1 žličica ruma, po želji

    DODATNO

    • ulje za prženje
    • šećer za posipanje
    PRIPREMA
    1. Ricottu i jaja izradite mikserom. Dodajte im šećer, koricu limuna, vaniliju i rum. Mikserom sve povežite.
    2. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Sada suhe sastojke dodajte smjesi ricotte i jaja.
    3. Mikserom sve povežite.
    4. U loncu s debljim dnom ugrijte ulje do 165 stupnjeva. Ako nemate termometar tada drvenu dršku možete zabosti u ugrijano ulje te se oko nje trebaju stvarati maleni mjehurići (ne veliki). Kada je ulje dostiglo temperaturu za prženje smanjite vatru na laganu.
    5. Tijesto možete stavljati u zagrijano ulje pomoću dvije žličice ili tako da ga stavite u slastičarsku vrećicu s otvorom od 1,5 do 2 cm. Vrećicu stavite nad loncem s uljem, istisnite dio smjese te kuhinjskim škarama režite tijesto. Tijesto će se formirati u male kuglice. Ovako ćete dobiti najpravilnije oblike.
    6. Fritule pržite nekoliko minuta, odnosno dok ne porumene, pazite da vam je vatra cijelo vrijeme lagana.
    7. Fritule izvadite na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće te ih potom uvaljajte u šećer ili ih pospite šećerom u prahu.
    8. Poslužite tople.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Prijavite se za tradicionalni Uskršnji sajam u Kninu

    Prijave za tradicionalni Uskršnji sajam, koji će biti održan u subotu, 8. travnja, otvorene su do 3. travnja, podsjećaju iz Turističke zajednice grada Knina...

    FOTO U Vodicama predstavljeni rezultati projekta opremanja i...

    Rezultati projekta 'FIRESPILL - Poticanje poboljšane reakcije prekograničnih hitnih službi i prevencija katastrofa povećanjem sigurnosne razine', predstavljeni su u utorak u Javnoj vatrogasnoj postrojbi...

    God križa proslavljen u župi Dolac

    God križa ili godišnja proslava krvarenja raspela iz šibenske gradske župe svetog Križa – Dolac, proslavljeni su u ponedjeljak 27. ožujka svečanim misnim slavljem...

    Želite li obnovu vanjske stolarije u staroj gradskoj...

    Turistička zajednica grada Šibenika raspisala je Javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri. Predmet Javnog poziva je sufinanciranje obnove stolarije u staroj...

    NAJNOVIJE

    Prijavite se za tradicionalni Uskršnji sajam u Kninu

    Prijave za tradicionalni Uskršnji sajam, koji će biti održan u subotu, 8. travnja, otvorene su do 3. travnja, podsjećaju iz Turističke zajednice grada Knina...

    FOTO U Vodicama predstavljeni rezultati projekta opremanja i osuvremenjivanja vatrogastva

    Rezultati projekta 'FIRESPILL - Poticanje poboljšane reakcije prekograničnih hitnih službi i prevencija katastrofa povećanjem sigurnosne razine', predstavljeni su u utorak u Javnoj vatrogasnoj postrojbi...

    God križa proslavljen u župi Dolac

    God križa ili godišnja proslava krvarenja raspela iz šibenske gradske župe svetog Križa – Dolac, proslavljeni su u ponedjeljak 27. ožujka svečanim misnim slavljem...

    Želite li obnovu vanjske stolarije u staroj gradskoj jezgri, Turistička zajednica vam može pomoći

    Turistička zajednica grada Šibenika raspisala je Javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri. Predmet Javnog poziva je sufinanciranje obnove stolarije u staroj...