Više

    Bake me by Nina

    Volite fritule? Nina je osmislila odličan recept s riccottom

     

    Ove mekane fritule  bile su pravo otkriće za food blogericu Ninu Mrvicu.

    Radila sam ih prvi put prije par mjeseci i otada ih neprestano pripremam. Mekane, pune okusa i toliko jednostavne za pripremu. Treba vam ricotta, jaja i brašno, malo praška za pecivo i začini ako želite. That’s all! Sa svim poslom sto gotovi za 20 minuta maksimalno.

    Ja fritule volim uvaljati u šećer, ali možete ih posuti sa šećerom u prahu ili pak pripremiti neki od preljeva. Sve može.

    RICOTTA FRITULE

    SASTOJCI
    • 250 g ricotte
    • 3 jaja L veličine
    • 60 g šećera
    • 200 g glatkog brašna
    • 10 g praška za pecivo (2 žličice)
    • prstohvat soli
    • korica pola limuna
    • 1 žličica ekstrakta vanilije
    • 1 žličica ruma, po želji

    DODATNO

    • ulje za prženje
    • šećer za posipanje
    PRIPREMA
    1. Ricottu i jaja izradite mikserom. Dodajte im šećer, koricu limuna, vaniliju i rum. Mikserom sve povežite.
    2. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Sada suhe sastojke dodajte smjesi ricotte i jaja.
    3. Mikserom sve povežite.
    4. U loncu s debljim dnom ugrijte ulje do 165 stupnjeva. Ako nemate termometar tada drvenu dršku možete zabosti u ugrijano ulje te se oko nje trebaju stvarati maleni mjehurići (ne veliki). Kada je ulje dostiglo temperaturu za prženje smanjite vatru na laganu.
    5. Tijesto možete stavljati u zagrijano ulje pomoću dvije žličice ili tako da ga stavite u slastičarsku vrećicu s otvorom od 1,5 do 2 cm. Vrećicu stavite nad loncem s uljem, istisnite dio smjese te kuhinjskim škarama režite tijesto. Tijesto će se formirati u male kuglice. Ovako ćete dobiti najpravilnije oblike.
    6. Fritule pržite nekoliko minuta, odnosno dok ne porumene, pazite da vam je vatra cijelo vrijeme lagana.
    7. Fritule izvadite na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće te ih potom uvaljajte u šećer ili ih pospite šećerom u prahu.
    8. Poslužite tople.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Kreković zabio u porazu Šibenika, pred Čanadijem je...

    Šibenik je poražen u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu. U slovenskoj Kranjskoj Gori bolji od njega bio je srpski superligaš Bačka Topola koji...

    Miro Bilan ima novi klub

    Miro Bilan ima novi klub. Šibenčanin je potpisao ugovor s grčkim Peristerijem na čiju je klupu nedavno sjeo veliki Vassilis Spanoulis. Šibenčaninu će to...

    Sjeverodoneck potpuno okupiran, ruske snage ušle i u...

    Grad Sjeverodoneck u Donbasu, poprište snažnih borbi već tjednima, 'potpuno su okupirale' ruske snage, objavila je ukrajinska strana nakon što je iz Kijeva stigla...

    Dvostruka kruna! Dražen Petrović i ŽKK Šibenik U12...

    Fantastične vijesti stižu iz Zagreba, s U12 Prvenstva Hrvatske za dječake i djevojčice. U obje konkurencije naslov prvaka završio je u Šibeniku. Kod dječaka,...

    NAJNOVIJE

    Kreković zabio u porazu Šibenika, pred Čanadijem je još puno posla

    Šibenik je poražen u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu. U slovenskoj Kranjskoj Gori bolji od njega bio je srpski superligaš Bačka Topola koji...

    Miro Bilan ima novi klub

    Miro Bilan ima novi klub. Šibenčanin je potpisao ugovor s grčkim Peristerijem na čiju je klupu nedavno sjeo veliki Vassilis Spanoulis. Šibenčaninu će to...

    Sjeverodoneck potpuno okupiran, ruske snage ušle i u Lisičansk

    Grad Sjeverodoneck u Donbasu, poprište snažnih borbi već tjednima, 'potpuno su okupirale' ruske snage, objavila je ukrajinska strana nakon što je iz Kijeva stigla...

    Dvostruka kruna! Dražen Petrović i ŽKK Šibenik U12 prvaci države!

    Fantastične vijesti stižu iz Zagreba, s U12 Prvenstva Hrvatske za dječake i djevojčice. U obje konkurencije naslov prvaka završio je u Šibeniku. Kod dječaka,...