Obiteljska priča satkana od puno ljubavi

Vesna Slavica računovotkinja je koja se s obitelji više od 20 godina bavi pčelarstvom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vesna Slavica iz Bilica, diplomirana ekonomistica, po vokaciji je računovođa, a po srcu, kazat će, ljubiteljica prirode. Od 1997. godine u sklopu svog OPG-a bave se pčelarstvom, proizvodnjom meda i raznovrsnih pčelinjih proizvoda
– Bilo je to 1997. godine u Bilicama, negdje s proljeća, kada je moj suprug Branko u našu obitelj doveo četiri pčelinje zajednice. ‘Mala’ čudesna bića od kojih smo od prvog dana učili kako biti dobar domaćin, kako biti marljiv radnik, kako prikupljati prirodne delicije kao što su nektar, pelud, propolis, pčelinji vosak, pčelinji otrov i na koncu kako s puno ljubavi i pažnje oteti iz prirode te vrijednosti, a da se pri tome ne ugrozi opstanak pčela.  Kako je primarna zadaća pčela oprašivanje mnogobrojnih biljnih vrsta, učile su nas o vrijednostima bilja i njegovoj primjeni u očuvanju našeg zdravlja, od ljekovitog bilja dalmatinskog krša do ljekovitog bilja Like. Tako i tada su nastali naši ‘Mala’ melemi, dobivši naziv po tim malim vrijednim bićima, pčelama, bez koji sve ovo ne bi bilo moguće – priča nam Vesna.
OPG Slavica je, objašnjava nam, obiteljska priča satkana od puno ljubavi prema prirodi, koju su ispričali i kroz njihovo luksuzno pakiranje meda koje je svoje mjesto ponosno našlo na policama prodavaonice Beef shop-a u Zagrebu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: