Proljeće idealno za jačanje imuniteta

‘Ugurajte’ zdrave sastojke u pravi oblik i ojačajte imunitet svog djeteta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Proljeće je idealno za jačanje dječjega imunološkog sustava, tvrde stručnjaci. Naime, boravak na svježem zraku i proljetnim zrakama sunca u kombinaciji s unosom vitamina i ostalih nutrijenata pun su pogodak za boostanje obrambenog organizma, piše Roditelji.hr

Da bi dijete bilo zdravo, njegov imunološki sustav treba biti jak kako bi ga obranio od napada virusa i bakterija. Jedan od načina na koji možemo ojačati djetetov imunosni sustav je pravilna i zdrava prehrana, a uz to dolaze i problemi. Naime, djeca, uglavnom, više vole čokoladu nego mahune, zar ne?

Rijetki su sretnici oni roditelji koji, kad djetetu ponude mrkvu, dočeka ih osmijeh i radosno grickanje s druge strane stola. Vjerojatniji je scenarij da mame na sve moguće i nemoguće načine pokušavaju sakriti i ugurati povrće u mljeveno meso, špinat ponuditi sa zaprškom od brašna i maslaca, i malo šećera, naravno, da ima okus kao onaj iz vrtića.

Stručnjaci kažu C vitamin je ključan za obranu od virusa. Može! Svi potpisujemo! Ako vam dijete voli voće, i jede jabuke, mandarine, naranče, borovnice izvrsno. No, što s onima koji baš nisu oduševljeni voćkicama? Pripremanje smoothieja je idealno rješenje. Djeca vole banane. I to je roditeljski as u rukavu, napravite smoothie s bananom i borovnicom, bananom i narančom, dodajte malo vanilije i da vidite veselja.

Nezasićene masne kiseline! Da, pa naravno, ima ih u ribi, lososu i tuni, orašastim plodovima, maslinovom ulju. Zdravi keksići su rješenje! Imate opciju sirovih zdravih keksića (zvuči komplicirana priprema, ali, vjerujte, nije) i pečenih, sa zobenim pahuljicama ili od prosa, s dodatkom grožđica i meda. I dodajte orašastih plodova koliko želite.

Tu su i probiotici! Nezaobilazni su jer pomažu uspostavljanju ravnoteže između tzv. dobrih i loših bakterija i doprinose jačanju imuniteta. Sada ne morate biti nešto posebno kreativni, otiđite u ljekarnu i odaberite probiotički pripravak namijenjen djeci.

Istražujte, mijenjajte zdravim namirnicama oblike, igrajte se u kuhinji zajedno s djecom, i možda im omiljeni slatkiš postane baš pita od bundeve s grožđicama.


Pratite nas i na društvenim mrežama: