Udruga Dalmatiner traži pomoć pri udomljavanju ‘jadrijskih’ štenaca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nekoliko zadnjih dana Udruga Dalmatiner na svojoj Facebook stranici oglašava devet malih štenaca koje pokušava maknuti s ulice tako da im pronađu adekvatan dom.

Riječ je o štencima koji se trenutačno nalaze na području gradskog kupališta Jadrija nedaleko Šibenika. Stari su, navode, oko mjesec dana.

-Hitno, najhitnije trebaju nekakav smještaj, trajni ili privremeni, inače ih u idući petak kupe komunalci. Molim vas, ako netko može pomoći sa smještajem, donacijama hrane za štence, za veterinarske troškove skupljat ćemo preko aukcije – navode u nastavku članovi Udruge Dalmatiner preko istoimene Facebook stranice.

Svi zainteresirani da privremeno ili stalno udome jednog od psića mogu se javiti Dorotei Periša na njen (također, istoimeni Facebook profil) ili putem mobitela na broj 097/627 1967.

-Ljudi koji sad hrane mamu, mahom su stariji u mirovini s jakom malim primanjima i zdravstvenim poteškoćama, te se uskoro vraćaju u Šibenik i maleni ostaju prepušteni sami sebi – pišu.

No njihova akcija pomoći tu ne staje, već najavljuju da će preko Udruge sterilizirati majku ovih devet štenaca i to kad joj se povuče mlijeko, kako se ista priča ne bi ponavljala.

-Zaista je hitno jer štenci od mjesec dana  u azilu bez mame zaista nemaju puno šanse, a i zima dolazi. Oni su sad svi zdravi i u dobrom stanju – pozivaju u pomoć. Inače, riječ je o pet muških štenaca i četiri sestrice.

Galeriju fotografija štenaca možete pogledati ovdje. I nemojte samo gledati, pomozite.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.