U samo šest koraka do sočne i lagane čokoladne torte

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lagana, a čokoladna. Takva torta zbilja postoji i neopisivo je ukusna.

Sjajna čokoladna torta s bademima i narančinom koricom osvaja već na prvi griz. Ispecite ju tako da ostane lagano kremasta iznutra, baš kao kada pripremate brownie kolačiće. Koristite kvalitetnu i tamniju čokoladu kako bi okus bio još bolji. Bademi će u gotovo u potpunosti zamijeniti brašno pa će vam biti potrebno svega dvije do tri žlice što će ovu tortu učiniti još zanimljivijom.

Potrebno vam je:

100 g badema
3 žlice brašna
180 g čokolade
100 ml maslinovog ulja
1 naranča
100 g šećera
4 jaja

Postupak:

  1. Bademe ubacite u blender pa ih dobro usitnite.
  2. Pomiješajte ih s brašnom.
  3. Čokoladu otopite na pari s maslinovim uljem.
  4. Naribajte narančinu koru, a kada se čokolada malo ohladila, umiješajte žumanjke i šećer.
  5. Bjelanjke istucite u snijeg pa ih umiješajte u smjesu s čokoladom i žumanjcima.
  6. Dodajte brašno i bademe i pecite oko 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Izvor: Gastro.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.