Prema receptu Nine Mrvice

Trokutići sa špinatom i ricottom idealni su kao brzi ‘snack’ ili večera za ukućane

Ovi jednostavni trokutići su idealan snack kad vam navrati društvo. Možete ih poslužiti uz društvene igre, filmsku večer ili kao brzu i preukusnu večeru za ukućane. Trokutići se sastoje od gotovih kora za savijače, špinata i ricotta sira. Možete ih raditi u kombinaciji s feta sirom, sa zeljem ili pak slatke, punjene nekim voćem i medom.

Ovi trokutići se slažu s raznim umacima. Možete ih poslužiti uz ljute, kiselo slatke ili blage umake. Na vama je da trokutiće prilagodite vašim željama. Uživajte!

TROKUTIĆI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

SASTOJCI

  • 1 paket gotovih kora za savijače
  • 1 glavica luka
  • 200 g špinata
  • 250 g ricotte
  • sol, papar

DODATNO

  • ulje za premazivanje (repičino, suncokretovo)

UMAK OD JOGURTA

  • 200 g grčkog jogurta
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 žličice soka od limuna
  • sol, papar

PRIPREMA

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje.
  2. Luk usitnite pa ga dinstajte na laganoj vatri s malo ulja. Dodajte oprane i očišćene listove špinata. Posolite i popaprite. Kada vam je špinat “uvenuo” maknite s vatre. Špinat prohladite i usitnite nožem ili u sjeckalici. Usitnjeni špinat prebacite u posudu i dodajte ricotta sir. Po potrebi dodatno začinite.
  3. Na radnu podlogu postavite jednu koru za savijače. Premažite je uljem pa na nju posložite drugu koru.
  4. Kore iskidajte okomito na tri jednaka dijela.
  5. Na svaki dio postavite žlicu nadjeva. Koru presavinite tako da s lijevim ili desnim vrhom kore preklopite nadjev (kao na slici). Preklapajte preostali dio sve dok ne dođete do kraja. Dobiveni trokutić posložite na lim za pečenje.
  6. Isto ponovite s preostalim korama sve dok ne potrošite sve kore i nadjev.
  7. Posložene trokutiće premažite uljem te pecite 15 -20 minuta. Nakon 10 min trokutiće okrenite na drugu stranu kako bi dobili boju i s donje strane.
  8. Dok se trokutići hlade pripremite umak tako da sve sastojke promiješate i ohladite u hladnjaku do posluživanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.