Za najbolju limunadu trebat će vam nešpricani limuni kako biste mogli iskoristiti koru punu okusa i arome, piše Punkufer.hr.
Ništa ne osvježava kao ledena limunada, a poželite li je malo ‘začiniti’ u večernjim satima dodati joj možete i nešto votke, džina ili bijelog ruma te se poigrati sirupima od đumbira, višnje, jagode ili maline. Ubacite i pokoji listić metvice, bosiljka, ili grančicu ružmarina i dobit ćete piće kao iz kakvog bara.
No da biste ‘iscijedili’ ono najbolje od limuna potražite nešpricane plodove.Tako ćete moći iskoristiti i koru i dobiti senzacionalan napitak pun okusa i mirisa. Narežite limune na četvrtine i izmisajte ih štapnim mikserom pa procijedite sok. Na 10 limuna možete iskoristiti šalicu šećera i šest šalica vode. Sve promiješajte dok se šećer ne rastopi pa čuvajte u hladnjaku tri dana. Poslužite s ledom i kriškama limuna.
Više pročitajte OVDJE.