Recept iz Gambije

Trik za pripremu prefinog kremastog gulaša bez kiselog vrhnja



Foto: Ilustracija

Jeste li čuli za domodu? Riječ je o nacionalnom jelu Gambije. Točnije, o kremastom gulašu koji se bazira na orašastim plodovima – najčešće kirikirikiju, koju mu daje glatkoću i sočnost, ali i dosta bjelančevina, piše Punkufer.hr.

S obzirom na siromaštvo u toj zapadnoafričkoj zemlji, većina stanovništva ne može si priuštiti meso baš svaki dan. Domoda se stoga kuha od bundeve ili batata, a u posebnim prilikama u lonac se ubaci i nešto junetine ili piletine.

Jelo se najčešće poslužuje uz rižu, a iskusni znalci vele da najbolji okus ima dan nakon kuhanja kad se svi sastojci sljube.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.