Evo o čemu je riječ

Trik s nekoliko kapi vode koji sprečava lijepljenje hrane za dno tave

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nitko ne voli kad hrana zagori, odnosno kad se skupe namirnice zalijepe za dno posude. Ako nemate specijalizirane tave s teflonom, ili od inoks-čelika koje su dizajnirane za pripremu obroka bez lijepljenja, možete se poslužiti i ovim trikom koji pali baš svaki put, piše Punkufer.hr.

Hrana će se zalijepiti za dno tavice ili lonca ako nemate odgovarajuće posuđe, odnosno ako ste namirnice stavili na površinu tavice koja nije odgovarajuće zagrijana.

Stručnjaci su izračunali da je optimalna temperatura tave za pečenje bez lijepljenja 160 Celzijevih stupnjeva. Vješti kulinarski znalci znaju tu temperaturu prepoznati ‘odokativnom’ metodom, a svi ostali mogu se poslužiti ovim trikom.

Čistu tavu bez ikakvih masnoća poput maslaca i ulja stavite na štednjak i pustite da se zagrije. Kad mislite da je dovoljno vruća, dodajte na površinu kap vode.

Više pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.