Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju u smjesu cijela, ali razdvojite li bjelanjak i žumanjak, dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke.
Postupak:
1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanjke odvojite od žumanjaka. Žumanjke umutite u smjesu, a bjelanjke stavite na stranu.
2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanjaka) i dobro ih promiješali, od bjelanjaka napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.
3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanjaka palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i rahlost. Čak i kada se ohlade i odstoje, tako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave, piše Zadovoljna.hr
- Kad uhvati kriza za slatkim: Ludilo recepti od samo dva sastojka - 2. ožujka, 2021. 21:06
- Znate li što je wabi-sabi? Neobična navika zbog koje Japancima nije problem čekati u redovima - 2. ožujka, 2021. 19:30
- Radovi gotovi – normalizacija prometa na Obali hrvatske mornarice i oko Autobusnog kolodvora - 2. ožujka, 2021. 18:57
- Strastvene i vjerne: Zanimljivosti o osobama rođenima u ožujku - 2. ožujka, 2021. 18:25
- Anti Mrvici u čast Šime Strikoman snimio 730. milenijsku fotografiju - 2. ožujka, 2021. 17:36
- U Šibeniku održana turistička poklon tura ‘Put križa/križeva’ - 2. ožujka, 2021. 17:18
- Na brdu Raduč dvojica mladića pronašla jamu i osvojila vrijednu nagradu - 2. ožujka, 2021. 16:31
- Na današnji dan 1912. godine rođen šibenski pjesnik Vinko Nikolić - 2. ožujka, 2021. 15:45
- U Knjižnici otvorena izložba ‘Diving and Multipying’. Izloženo 46 fotografija - 2. ožujka, 2021. 15:01
- Razbojnici (43 i 37) u Prosici napali i uz prijetnju nožem ukrali mobitel 52-godišnjaku - 2. ožujka, 2021. 14:33