Mia i Luka najpopularnija imena

Tri i četiri slova – 40 najpopularnijih kratkih imena u Hrvatskoj za djevojčice i dječake

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U razdoblju od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca iste godine najviše djevojčica rođenih u Hrvatskoj dobilo je ime Mia – kratko, pamtljivo i divno ime koje ima više tumačenja – piše Zadovoljna.hr.

Prema jednom od njih, Mia je skraćena verzija imena Marija, a drugo tumačenje kaže da se radi o imenu egipatskog podrijetla izvedenom iz riječi myr, koja znači ‘ljubljena’. Tu je i verzija prema kojoj je ime izvedeno od riječi mia, koja znači ‘moja’. Ovo ime u Hrvatskoj je u 2021. godini dobilo 539 djevojčica.

Kada su u pitanju imena za dječake, na vrhu liste najčešćih imena u 2021. godini je ime Luka, još jedno kratko ime koje je u Hrvatskoj prošle godine dobilo 867 dječaka. Radi se o imenu latinskog podrijetla izvedenom od riječi lucius, koja znači ‘svjetlost’.

Mia i Luka čine samo mali dio kratkih imena na popisu najpopularnijih u Hrvatskoj. Ako i sami svojoj djevojčici ili dječaku želite nadjenuti kratko ime, u nastavku smo izdvojili po 20 imena za djevojčice i dječake koja imaju samo tri ili četiri slova, a koja su se našla na popisu najčešćih imena djece rođene u 2021. godini. Tko zna, možda se na njemu krije ime koje ćete i sami dati novoj članici ili članu vaše obitelji.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: