U sezoni i izvan nje često posegnemo baš za tikvicama jer su nam gotovo uvijek dostupne i možemo ih pripremiti na bezbroj načina. Jedan su od njih i popečci, koji su nam posebno dragi jer ih možemo jesti i tople i hladne, a nerijetko ih pojedu i oni koji inače tikvice gledaju poprijeko. U njih možemo staviti gotovo sve što poželimo, a mi smo u ove stavili finu kremastu ricottu i malo češnjaka, piše portal Zadovoljna. Ispecite ih prvom prilikom!
SASTOJCI ZA POPEČKE OD TIKVICA:
– 200 g ricotte
– 300 g tikvica
– 1 jaje
– 1 režanj češnjaka
– 50 g parmezana
– 50 g krušnih mrvica
– prstohvat soli
– malo papra
– krušne mrvice za valjanje
PRIPREMA POPEČAKA OD TIKVICA:
1. Operite tikvice, posušite ih pa ih naribajte na grubi dio ribeža (nemojte ih guliti).
2. Stavite tikvice u dublju zdjelu, posolite ih i popaprite, dodajte im protisnuti češnjak, ricottu, parmezan, krušne mrvice i jaje pa sve dobro izmiješajte.
3. Oblikujte popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju. Pržite ih s jedne strane 2-3 minute, a potom isto toliko s druge strane.
4. Pržene popečke odložite na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ubrusom i poslužite tople.
Ako više volite obične popečke, bez puno dodataka, imamo i za njih recept. Ovi fini popečci od tikvica stvarno su gotovi za čas, bilo da ih pečete u pećnici ili pržite u ulju.
Ne morate baš uvijek termički obraditi tikvice, odlične su i sirove, posebno ako ih koristite za fini ručak koji možete spremiti za manje od 25 kuna.