SVA LICA MASLINOVOG ULJA: Žuto zlato u službi domaćih kozmetičkih preparata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Priroda nam svakodnevno nudi uistinu neograničene resurse koje nažalost, tek rijetko ili nedovoljno iskorištavamo. Međutim, malo tko bi zapravo pomislio da prirodne proizvode koje koristimo u kuhinji poput maslinovog ulja možemo koristiti i kao efektnu zamjenu za naše male beauty rituale.

Maslinovo ulje kao sredstvo za sunčanje. S obzirom da nam se vrući ljetni dani opasno približavaju, sve češće razmišljamo o prijeko potrebnoj zaštiti od sunca, ali i lijepoj preplanuloj koži. Ako ste se već uvjerili da sredstva za sunčanje uistinu ne djeluju na vama, probajte maslinovo ulje. Ovaj proizvod pomaže u dobivanju boje, ali i štiti od sunca i UV zraka jer ima prirodni zaštitni faktor. Osim što je pogodan za dobivanje lijepe i zdrave boje kože, hidratizira ju i liječi eventualne opekotine od sunca.

Maslinovo ulje za regeneraciju kose. Ukoliko imate suhu i oštećenu kosu ili ispucale vrhove, maslinovo ulje može biti pravi spas. Nanesite ga na vrhove ili protrljajte po cijeloj suhoj ili mokroj kosi nakon pranja. Kosa će dobiti zdravi sjaj, ali i potrebnu hidrataciju. Važno je tretman ponavljati na redovitoj bazi kako biste dobili što uspješnije rezultate. Maslinovo ulje možete koristiti i ako imate neposlušnu kosu koju treba ukrotiti, a može riješiti i probleme s prhuti.

Maslinovo ulje za zdrave nokte. Ukoliko imate problema sa pucanjem i listanjem noktiju, bijelim mrljama ili zanokticama, maslinovo ulje može biti vrlo korisno rješenje za vaš problem. Jednostavno ga redovito namažite i lagano utrljate po noktima, a nakon nekog vremena primijetit ćete kako su vam nokti jači, ljepši i zdraviji. To naime, možemo zahvaliti regenerativnoj moći maslinovog ulja.

Prije nego što isprobate ove trikove imajte na umu nekoliko vrijednih savjeta. Kvalitetno djevičansko maslinovo ulje danas je istinu teško pronaći bez obzira što su police trgovina prepune proizvoda koji vam garantiraju vrhunsku kakvoću. Naime, tradicionalni maslinari s naših otoka mogu svjedočiti kako je miješanje suncokretovog ulja s onim maslinovim sve češća pojava, a kako je razlika u okusu gotovo nezamjetna, niti oni sami ponekad ne mogu prepoznati „pravu stvar“. Takvi proizvodi omogućuju prodaju maslinovog ulja po prihvatljivim cijenama za kupce.

Međutim, ukoliko ste ikada imali priliku isprobati maslinovo ulje od lokalnih proizvođača na našoj obali čiji se proizvod širi samo preko dobrog glasa, shvatiti ćete zašto su cijene ipak puno veće od onih u trgovačkim lancima. Naime, cijena domaćeg maslinovog ulja može dosezati i preko stotinjak kuna, ali s obzirom na kvalitetu, podrijetlo i način na koji se proizvodi mnogi smatraju da je ona itekako opravdana.

Izvor:Grazia.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: