Sretan imendan

Strastveni i samouvjereni: Kakve su osobe koje nose ime Stjepan?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Katolici 26. prosinca obilježavaju blagdan sv. Stjepana. Na Stjepanje, Štefanje ili Stipanovo prisjećamo se prvog kršćanskog mučenika koji je zbog propovijedanja Isusovog nauka kamenovan.

Ovaj dan tradicionalno je rezerviran za druženje s obitelji i prijateljima, a ima i onih koji će danas dodatno slaviti.

Svi Stjepani, Štefice, Štefanije, Stipani, Stjepke danas imaju imendan. Ime Stjepan potječe od grčkog imena Stephanos koje u prijevodu znači – kruna. Upravo zato danas imendan također slave Krunoslave, Krunoslavi i Krune, piše Zadovoljna.hr

Numerologija kaže da su osobe koje nose ime Stjepan vrlo samouvjerene i maštovite, a to im pomaže da postignu zacrtane ciljeve. U suprotnosti sa samouvjerenošću je njihova često tiha priroda. Ponekad teško izražavaju osjećaje i u sebi nose turbulentan i kompliciran emotivni svijet.

Kada je u pitanju ljubav, Stjepani su vrlo strastveni i ljubomorni, ali i diskretni. Kada ih netko povrijedi, neće se ljutiti glasno nego će u sebi tiho planirati osvetu. Ne vole autoritete te se u svakom trenutku žele se osjećati slobodno i neovisno. Nisu previše spontani i u životu preferiraju stabilnost.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.