Pokušajte uoči rukometa

Snižava krvni tlak: 10 razloga zbog kojih trebamo češće jesti češnjak

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Prije gotovo 5000 godina uzgajali su ga Asirci, Egipćani, stari Grci i Židovi, a kasnije su njegov uzgoj preuzeli Rimljani. Oduvijek se koristio u gastronomske, ali i u medicinske svrhe, piše punkufer.hr

Veliki grčki matematičar Pitagora češnjak je nazivao ‘kraljem začina’, ne samo zbog okusa već i zbog utjecaja na zdravlje. U narodnoj i tradicionalnoj medicini oduvijek zauzima važno mjesto.

Češnjak se smatra i prirodnim antibiotikom te čuvarom imuniteta, a u prilog njegovoj snazi govori i to da može ubiti razne vrste bakterija.

Konzumiranje češnjaka na prazan želudac pomaže u prevenciji i liječenju velikog broja bolesti, a uzimanje na pravi način čini ga prirodnim antibiotikom. Zato, neka vas ne bude previše briga ako nekom ‘smrdite’.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.