Šibenčanka Ana u utrci za najljepšu mamu: ‘U ovom izboru ljepote ne postoji konkurencija’

Šibenčanka Ana Vukičević predstavljat će Šibenik na finalu izbora za Najljepšu Mamu Hrvatske koje će se održati u rujnu u Krešimirovom gradu. Regionalni izbor održao se u Splitu, a ostalih pet dalmatnskih finalistica dolazi iz Splitsko-dalmatinske županije. Ana će ove godine biti jedina Šibenčanka u finalu netipičnog izbora čiji je cilj da se osim ljepote nagradi i sama uloga majke koju ima u obitelji i društvu.

– Vjerujem da djecu odgajamo primjerom te da nas djeca manje slušaju, a više promatraju. Ukoliko želim biti primjer samouvjerene i snažne osobe svojoj kćeri, osobe koja se ne boji iskušati u nečemu nepoznatom, onda je ovo nešto što sam morala uraditi. Smatram da je žena najljepša i u potpunosti ostvarena  kada postane majka te da titula Najljepše mame Hrvatske upravo to predstavlja – otkriva nam 35-godišnja majka jednogodišnje Dore.

ana v5

Odluku o prijavi je donijela sama i to, kako nam otkriva, uz podršku obitelji i bliskih prijatelja.

– Suprug je upravo bio i najviše za to da se prijavim te je bio siguran u moj prolazak u finale.

Na izbor ne gleda kao natjecanje već priliku za učenje jer vjeruje da je svako novo iskustvo dobrodošlo kako bi pojedinac naučio nešto novo o sebi. Osim toga ovakvo natjecanje je i prilika za stjecanje novih poznanstava i kreiranje predivnih uspomena, objašnjava nam 35-godišnja doktorica ekonomskih znanosti koja radi kao viši predavač na Veleučilištu u Šibeniku.

ana v6

Na izboru za najljepšu mamu Hrvatske svaka od kandidatkinja predstavit će se s nekim talentom, a Ana je u Splitu prezentirala svoj kreativni rad.

– Na regionalnom izboru u Splitu prezentirala sam svoj kreativni dio, ukrasne lampe i okvire za slike koje sam sama izradila. Još uvijek nisam sigurna  hoću li ostati na istoj prezentaciji ili ću iznenaditi žiri u finalu s nečim potpuno drugačijim – otkriva nam.

Često kažu da su Šibenčanke najljepše žene, a to dokazuju i brojne titule koje su naše cure osvajale na raznim natjecanjima ljepote uključujući i ovo. Ovaj izbor je ipak drugačiji od klasičnih, cilj ovog natjecanja je da se osim ljepote žene nagradi i sama uloga majke koju ima u obitelji i društvu.

a

– Šibenčanke uistinu i jesu najljepše žene bez imalo sumnje. Mislim da u ovom izboru ljepote ne postoji riječ konkurencija. U Splitu sam upoznala prekrasne žene koje su upravo zbog toga što su majke jedinstvene- svaka na svoj način – Anino je mišljenje.

Foto: privatni album

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.