Šest problema koji će narušiti ljubavni sklad koliko i nevjera

Ilustracija

Preljub jedna od stvari koja će poljuljati temelje veze ili je pak u potpunosti uništiti. Međutim, osim preljuba postoji još nekoliko problema koji narušuju ljubavni sklad baš poput prevare.

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera 
Čak i ako lažete partnera kako biste zaštitili njegove osjećaje, skrivanje problema može rezultirati gubitkom povjerenja. Ako skrivate neke detalje jer mislite da bi ga oni mogli povrijediti, vjerojatno biste trebali prestati s takvim ponašanjem. Stručnjaci savjetuju da gradimo veze u kojima drugoj strani možemo reći – sve.

2. Uskraćivanje nježnosti i pažnje 
Nedostatak nježnosti stvorit će sumnju kod druge strane da nešto nije u redu. S vremenom će se ta sumnja pretvoriti u velik problem koji baš poput laganja dovodi do nedostatka povjerenja, piše portal Zadovoljna.

3. Tiho negodovanje 

Skrivanje pravih osjećaja od svojeg partnera nije dobro za vezu. Što dulje držite u sebi svoje nezadovoljstvo, to su veće šanse da će upravo ono biti razlog vašeg prekida.

4. Odbijanje kompromisa
Snažan stav o pojedinoj temi može biti znak odlučnog karaktera, no do problema dolazi kada jedan partner odbija čuti argumente i želje druge strane te ne želi pristati na kompromis. Pojedinci koji obavljaju stvari isključivo “na svoj način” i nisu spremni nakompromis zapravo su u vezi sa – samim sobom.

5. Pričanje “svisoka” 
Pokroviteljskom tonu nema mjesta u kvalitetnoj vezi, slažu se stručnjaci. Nadmeni stav jedne strane pokazuje da pojedinac ima cilj biti u moćnijem položaju što nikako nije znak zdrave zajednice ravnopravnih partnera. Ne samo da takvo ponašanje uništava samopouzdanje druge strane, već razotkriva i osjećaj manje vrijednosti kod osobe koja se koristi pokroviteljskim tonom.

6. Ostanak u vezi zbog pogrešnih razloga 
Želite prekinuti, ali se ne usuđujete to učiniti zbog toga što će drugi reći? Uplatili ste si zajedničko putovanje i ne želite ga propustiti iako vam partner više nije drag? Smatrate da je loša veza bolja od nikakve veze? Bez obzira na to koji scenarij vam je najbliži, ostanak u vezi koja vam ne odgovara nije poštena ni prema vama ni vašem partneru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.