Više

    Dobar tek!

    Savršena za ljeto: Raffaello torta bez pečenja je hit

     

    Ukusna kombinacija kokos mrvica, bijele čokolade i Mascarpone sira ovaj desert čini toliko ukusnim i osvježavajućim, gotovo idealnim za ljetne dane, piše Žena.hr.

    Ljeti najviše volimo lagane i osvježavajuće deserte koji nas svojim okusom, barem u mislima, odvode na plažu i natjeraju nas da maštamo o suncu, pijesku i morskim valovima. A jedan takav desert je i ova Raffaello torta koja je jednostavna koliko i ukusna. Za nju će ti trebati svega nekoliko sastojaka i nije ju potrebno peći, a okus kokosa koji ju prožima savršen je za vruće ljetne dane koji su pred nama. Bilo da ovog ljeta slaviš rođendan ili se u nekoj drugoj prilici želiš počastiti ovom ukusnom tortom, u nastavku ti donosimo recept.

    Sastojci

    500 g digestive keksića

    400 ml vrhnja za šlag

    400 g Mascarpone sira

    250 ml mlijeka

    120 g kokos mrvica

    200 g otopljene bijele čokolade

    1 žličica ekstrakta vanilije

    1 naribana korica limuna

    150 g Raffaello kuglica

    Priprema

    Zagrij tavu u koju si stavila polovicu kokos mrvica i prelij ih s četiri do pet žlica mlijeka. Makni s vatre kad se kokos zagrije, nakon otprilike dvije do tri minute. Ostavi da se ohladi i procijedi smjesu, pritišćući kokos kako bi dobila intenzivan okus kokosa, a mlijeko ostavi sa strane.

    U zdjeli pomiješaj Mascarpone sir i otopljenu bijelu čokoladu i sve to dobro promiješaj. Dodaj kokosovo mlijeko koje si prethodno napravila, ekstrakt vanilije i naribanu koricu limuna.

    U posebnu zdjelu stavi vrhnje za šlag i izradi ga mikserom, a zatim ga dodaj u Mascarpone smjesu i sve zajedno dobro promiješaj.

    Pleh za tortu obloži papirom za pečenje. Keksiće umoči u mlijeko i rasporedi ih po dnu. Nanesi obilan sloj kreme od Mascarpone sira, čokolade i vrhnja, a zatim ponavljaj postupak, dodajući kekse i kremu sve dok ne potrošiš svu kremu.

    Po vrhu torte prosipaj mrvice od kokosa i ukrasi kupovnim Raffaello kuglicama, a zatim tortu stavi u hladnjak na najmanje osam sati prije posluživanja.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Dinamo slomio vrlo dobri Šibenik tek u završnici,...

    Šibenik je upisao prvi poraz u drugom dijelu sezone. Dinamo je na Maksimiru slavio s visokih 3:0 iako je Šibenik pružio dobru partiju. Domaćin...

    Tribunj bez struje u ponedjeljak, 10. veljače

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode radi više sile, u ponedjeljak, 10. veljače bit će obustavljena isporuka električne energije od...

    Županiji odobren projekt ‘More koje nas hrani’ vrijedan...

    Uprava ribarstva Ministarstva odobrila je financiranje projekta 'More koje nas hrani' koji je Šibensko-kninska županija, uz stručnu pomoć županijske Razvojne agencije prijavila s ciljem...

    Unešićani i Vodičani u punom jeku priprema, stigla...

    Tri tjedna dijeli nas od nastavka 3.NL jug. Dvije momčadi iz naše županije, Zagora i Vodice, u drugi dio prvenstva ulaze kao susjedi na...

    NAJNOVIJE

    Dinamo slomio vrlo dobri Šibenik tek u završnici, prvom golu (opet) prethodila sporna situacija

    Šibenik je upisao prvi poraz u drugom dijelu sezone. Dinamo je na Maksimiru slavio s visokih 3:0 iako je Šibenik pružio dobru partiju. Domaćin...

    Tribunj bez struje u ponedjeljak, 10. veljače

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode radi više sile, u ponedjeljak, 10. veljače bit će obustavljena isporuka električne energije od...

    Županiji odobren projekt ‘More koje nas hrani’ vrijedan više od 518 tisuća eura

    Uprava ribarstva Ministarstva odobrila je financiranje projekta 'More koje nas hrani' koji je Šibensko-kninska županija, uz stručnu pomoć županijske Razvojne agencije prijavila s ciljem...

    Unešićani i Vodičani u punom jeku priprema, stigla pojačanja

    Tri tjedna dijeli nas od nastavka 3.NL jug. Dvije momčadi iz naše županije, Zagora i Vodice, u drugi dio prvenstva ulaze kao susjedi na...